Sidste skideballe til de danske NATO-nassere

Den sidste gennemgang af kapaciteten i NATO peger på kritisable mangler i Danmarks væbnede styrker såsom kampstyrke og -parathed, skriver USA’s ambassadør, Carla Sands, i Berlingske.

”NATO er vores kollektive forsikringspolice og helt afgørende for vores fortsatte tryghed og sikkerhed. Men NATO kan ikke blive ved at være hovedhjørnestenen i vores fælles forsvar, hvis medlemslande som Danmark ikke fuldt ud og i rette tid implementerer alliancens kompatibilitetsmål.

I de kommende år må vi forpligte os uforbeholdent på at møde alliancens behov. Vores fremtid afhænger af det. Vi ved, at Danmark er en troværdig partner. Vil landet holde sit løfte?”

24NYT: Danmark sakker i bekymrende grad bagud i forhold til at bidrage til NATO-alliancens militære slagkraft. Sådan lyder konklusionen i en ny NATO-rapport.

De er flere områder, hvor Danmark ifølge NATO sakker bagud. Danmark har ikke etableret den tunge brigade, som vi har lovet. Danmark har ikke anskaffet de nødvendige infanterikampkøretøjer. Danmark er bagefter i arbejdet med såkaldt signalefterretning, der skal give NATO et bedre overblik i operationsområder. Danmark har ikke anskaffet de to overvågningsfly, som vi har lovet. Og så er den danske indsats fodslæbende, når det kommer til at bekæmpe ubåde.

I forhold til NATO har Danmark gennem årtier haft en kræmmerstrategi om at sikre sig sikkerhedspolitiske garantier fra USA og samtidig slippe for at trække sin del af læsset og sende regningen til den amerikanske regering. Den ”snusfornuftige” strategi videreføres af den nuværende S-regering.

Bundlinjen er, at Danmark hverken har evnen eller viljen til at gøre det nødvendige for sin egen sikkerhed. Landets politikere vil hellere bruge penge på velfærd, Arne, grønne biler og muslimske migranter og lade andre lande sørge for danskernes sikkerhed.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)