Sigtelse for terror ændret

Af Anette Pedersen

En 33-årig mand, der blev anholdt den 19. juli 2022 og sigtet for forsøg på terrorisme, får nu ændret sigtelsen til forsøg på grov vold og hensynsløs fareforvoldelse. Det har Statsadvokaten i Viborg besluttet på baggrund af efterforskningen i sagen.

Den 33-årige blev anholdt den 19. juli 2022 af Østjyllands Politi, fordi han var mistænkt for med høj hastighed at have ført en bil ad Frederiksgade i Aarhus, hvor flere personer måtte springe til siden for ikke at blive ramt. Manden blev samme dag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus for dobbeltlukkede døre.

Efterfølgende ophævede retten på anklagemyndighedens begæring de dobbeltlukkede døre, hvorved offentligheden kunne få indblik i, at den 33-årige var sigtet for forsøg på terrorisme ved vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

Sagen er efterforsket af Østjyllands Politi i samarbejde med Politiets Efterretningstjeneste (PET). Nu er efterforskningen nået så langt, at Statsadvokaten i Viborg kan konkludere, at sigtelsen skal ændres til forsøg på grov vold og hensynsløs fareforvoldelse. Sigtelsen for, at kørslen udgjorde et forsøg på terrorisme, er således opgivet

”På baggrund af det, som nu er klarlagt om kørslen og den sigtede gennem efterforskningen, er der ikke grundlag for at rejse tiltale for forsøg på terrorisme, og derfor vil sigtelsen mod den 33-årige blive ændret til forsøg på vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter samt hensynsløs fareforvoldelse. Sagen behandles stadig for lukkede døre, og derfor er det begrænset, hvad vi på nuværende tidspunkt kan sige om sagens detaljer,” siger statsadvokat Jakob Berger Nielsen, Statsadvokaten i Viborg.

LÆS OGSÅ:  Organisation samler ind til jihadister – har statens blå stempel

Den 33-årige mand, der nægter sig skyldig, har siden grundlovsforhøret været varetægtsfængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling. Østjyllands Politi vil senere tage stilling til tiltalespøgsmålet.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)