SINDSYGT! 1500 terrorister sendes på gaden i 2019

Et stort antal terrorister har snart udstået deres straf.

I weekenden blev fire terrorister, som er dømt for terrorplaner mod Jyllands-Posten, løsladt. De har siddet i fængsel i Sverige siden 2010. Det vil koster PET store ressourcer at skulle holde øje med de fire mænds færden, et arbejde som ikke gøres lettere af, at regeringen nægter at indføre grænsekontrol mod Sverige.

Løsladte terrorister er et stigende problem i Europa. Mange af de jihadister, som er fængslet for at have været i Syrien og kæmpe for den ekstremt brutale terrororganisation Islamisk Stat, bliver løsladt de kommende år. Det samme gælder personer fængslet for at støtte terror økonomisk og personer, som har hjulpet terrororganisationerne med at hverve medlemmer.

1500 personer fængslet for terrorrelaterede forbrydelser bliver således løsladt i Europa alene i 2019.

Og uden for murene venter et velfungerende netværk i de radikale miljøer rundt om i Europas storbyer. Her kan de løsladtes kamperfaring og andre ekspertiser blive videregivet til sympatiserer.

Chef for terrorforskning ved den svenske Forsvarshøjskole Magnus Ranstorp er stærkt bekymret:

“Det kan gøre mig helt ophidset. Hvorfor er der ikke et rehabiliteringsprogram for disse mennesker, så de bliver mindre farlige? Vi bliver nødt til at have programmer, hvor vi har kontakt til disse personer og kan forsøge at gøre dem mindre voldelige,” siger han.

FN-konventioner forbyder lande at udvise kriminelle, hvis de ikke har et alternativt statsborgerskab.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)