SINDSYGT! Trampet i hovedet og tæsket på togskinner af syv voldsmænd – så nemt slipper gerningsmændene

Retten i Glostrup har for kort tid siden dømt syv unge for grov vold på Taastrup Station. De er idømt mellem 6 og 10 måneders fængsel og en af de dømte blev udvist af Danmark med indrejseforbud i seks år. To af de unge blev idømt en advarsel om udvisning.

De unge var tiltalt for at have overfaldet to mænd på Taastrup Station den 4. august 2018 kl. ca. 0530. Her kom en af de unge i verbal konflikt med de forurettede, hvorefter han ringede efter de andre. Kort efter ankom de øvrige – flere af dem maskeret med trøjer for ansigterne – til perronen og her startede overfaldet. Volden begyndte på perronen, men de unge pressede de forurettede ned på togskinnerne, hvor volden fortsætter med slag, spark og tramp i hovedet. Volden varede i ca. 3½ minut, indtil at nogen råbte, at der kommer tog, hvorefter de dømte skyndte sig op på perronen. De efterlod deres voldsofre på banelegemet, men efterfølgende lykkedes det de to mænd at komme op på perronen ved egen hjælp.

Varige mén

En af de forurettede har oplyst i retten, at han har fået varige mén af overfaldet.

– Der er tale om et meget groft og umotiveret gruppeoverfald, hvor gerningsmændene udviste uhørt hensynsløshed. Dommene følger praksis for voldsstraffe set i lyset af gerningsmændenes unge alder, siger senioranklager Cecilie Swartz Bak.

LÆS OGSÅ:  Otte banderelaterede mænd tæskede ung mand, fordi han vidnede

De unge var også tiltalt for at have bragt de to mænds liv eller førlighed i fare, ved at have efterladt de to mænd på banelegemet, da der kom tog. Men retten valgte at frifinde alle for dette forhold.

En af de unge mænd var samtidig tiltalt for at have truet et vidne i forbindelse med sagen. Den 20-årige mand blev dømt for dette forhold.

Tidligere dømt for vold

To af de dømte er tidligere dømt for vold. Den 20-årige mand der blev udvist, var kort før overfaldet blev løsladt efter afsoning for vold.

To af de dømte ankede på stedet, tre udbad sig betænkning og to af de dømte modtog dommen.

En 8. ung mand blev frifundet i sagen. De dømte er mellem 16 og 20 år.

Hvad mener du om dommene? Skriv din mening i kommentarfeltet herunder.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)