Sjælden tigerfamilie fanget på video – se den her

I december 2022 fangede WWF Verdensnaturfondens kamera noget helt særligt i Thailands tætte regnskov: en vild tigerfamilie bestående af en mor med sine tre store unger. Et glædeligt resultat af en målrettet indsats for at bevare de vilde tigre, som Danmark aktivt har støttet, mener WWF Verdensnaturfonden.

Der er kun omkring 170 tigere tilbage i hele Thailand. Derfor giver en ny video håb om, at bevaringsarbejdet virker.

På videoen ses fire vilde tigere – en mor med sine tre unger.

”Optagelser som disse er ekstremt sjældne. Faktisk kan jeg ikke mindes, at jeg har set noget lignende, fordi der er så få tigere tilbage i Thailand – og endnu færre ude i den vilde natur. Derfor er det en glædelig nyhed, der vidner om, at arbejdet med at bevare tigeren i Thailand bærer frugt – takket være en koordineret indsats fra flere forskellige lande, heriblandt Danmark,” siger Mette Boye, miljøfaglig chef i WWF Verdensnaturfonden.

Truet af krybskytteri og mangel på føde

WWF betragter tigerbestanden i Thailand som ”lav” men ”stabil”, hvilket gør dem sårbare over for krybskytteri og mangel på byttedyr.

Landets tigere yngler kun to steder – i naturområdet Western Forest Complex i den vestlige del af landet nær grænsen til Myanmar og i Dong Phayayen-Khao Yai Forest Complex i den østlige del af landet tæt ved grænsen til Cambodia.

WWF-Thailand samarbejder med Department of National Parks (DNP) om at beskytte landets tigere med fokus på overvågning, patruljering, uddannelse, bedre levesteder og flere byttedyr.

LÆS OGSÅ:  Video: Tidligere betjent vil give danskerne ret til at bevæbne sig

Netop byttedyr er i fokus for at hjælpe tigerbestanden. Derfor udsatte WWF-Thailand i 2022 over 40 sambarhjorte i nationalparken Mae Wong. Sambarhjorte, der minder om vores hjemlige kronhjorte, er ideelle byttedyr for tigere i Thailand, men mange steder er hjortebestandene ikke store nok

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)