Skab et godt indeklima på børneværelset

Vi gør alt for at passe på vores børn og vi vil gerne give dem det bedste værelse. Men vi kan hurtigt skabe et dårligt indeklima på børneværelset uden vi er klar over det. Et dårligt indeklima kan være skadeligt for vores børn og i værste tilfælde kan der opbygges skimmelsvamp på værelset.

Særligt skimmelsvamp er et ord som kan få de fleste til at gyse ved tanken og det er heller ikke noget man skal tage let på. Skimmelsvamp er ikke farligt for alle, men det kan være ret alvorligt for nogle. Har du derfor den mindste mistanke om skimmelsvamp, bør du kontakte en professionel og få det undersøgt hurtigst muligt. Til gengæld er der nogle små tiltag du selv kan gøre for at skabe et bedre indeklima på dit barns værelse.

Lad døren stå åben om natten

Ved at lade døren til børneværelset stå åben om natten sikrer du, at luften fra værelset bliver blandet med luften fra resten af huset. Det bør du også gøre, selvom du har et ventilationssystem i boligen og døren skal helst være minimum 20 cm åben.

Luft ud flere gange om dagen

Luften kan hurtigt blive dårlig på børneværelset, hvis der ikke bliver luftet ud. Ved at lufte ud 2-3 gange om dagen med gennemtræk sikrer du at den dårlige luft i rummet bliver skiftet ud med ny og frisk luft.

Fjern støv ofte

Støv kan næsten være overalt på børneværelset og det gavner ikke indeklimaet. Husk derfor en gang i mellem at tage alt legetøjet af reolen når du støver af, så alt støv kan blive fjernet. Derudover kan der også være meget støv i sengetøjet. Det bør derfor blive vasket ca. hver 14. dag. Samtidig bør både dyne og pude blive rystet ud af vinduet hver dag, så du undgår at støvet hvirvles rundt i værelset.

Hold gulvet rent

Børn opholder sig og leger tit på gulvet. Derfor er det vigtigt at gulvet bliver støvsuget og holdt rent. Hvis du har gulvtæppe på gulvet, er det endnu vigtigere at støvsuge ofte, da støvet kan sætte sig bedre fast i gulvtæppet.

Sluk for elektronikken

Elektronik afgiver gasser, når det bliver opvarmet, opladt eller står på stand by. De kemikalier som elektronikken afgiver, trækker vi ned i lungerne, når vi sover. Derfor bør du slukke alt unødvendigt elektronik om natten.

Pas på afgasning fra legetøj

Helt nyt legetøj kan afgasse kemikalier. Det er derfor bedst at vaske nyt legetøj inden brug, hvis det er muligt. Hvis det ikke er muligt, så lad det afgasse i frisk luft.

Med disse enkle tiltag i hverdagen kan du skabe et langt bedre indeklima på børneværelset, så dit barn kan indånde en renere luft hver dag.

 

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)