Skærpet indsats mod dårlig færdselskultur har ført til 3.689 sigtelser

Østjyllands Politi har igennem længere tid haft et øget fokus på færdselskulturen i det vestlige Aarhus. Det har resulteret i, at der fra den 1. august 2020 til 15. marts 2021 i områderne Aarhus V, Brabrand og Åbyhøj er udstedt 3.689 sigtelser for overtrædelse af færdselsloven.

Østjyllands Politi har det seneste periode intensiveret indsatsen i det vestlige Aarhus, hvor der blandt andet er gennemført på den anden side af 200 målrettede færdselsindsatser. På 7½ måned har det ført til sammenlagt 3.689 sigtelser for overtrædelse af færdselsloven.

”Det, synes jeg, er bekymrende mange sigtelser. Men det bekræfter mig også i, at der er en rigtig god grund til, at vi fastholder vores kontroltryk, så vi kan få gjort op med den dårlige færdselskultur,” siger chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen.

 

En tredjedel kørte for stærkt

Den helt store synder er for høj hastighed, der med 1163 sigtelser udgør næste en tredjedel af det samlede antal sigtelser i perioden. Men også brug af håndholdt mobil, kørsel uden førerret og kørsel frem for rødt eller gult lys fylder en del i statistikken.

”Vi ved at for høj hastighed og uopmærksomhed, både sammen og hver for sig, er årsag til alvorlige uheld. Derfor er det også stærkt bekymrende at se, hvor mange der bliver taget i at køre for stærkt, køre over for rødt/gult lys eller anvende håndholdt mobiltelefon under kørsel,” siger Klaus Arboe Rasmussen, der godt tør love, at Østjyllands Politi også fremover vil lave færdselsindsatser i det vestlige Aarhus.

LÆS OGSÅ:  19-årig dræbt i trafikken

 

3.689 færdselssigtelser

Nedenstående sigtelser er givet i perioden 1. august 2020 til 15. marts 2021 i postnumrene Aarhus V, Brabrand og Åbyhøj:

Hastighed: 1.163 sigtelser
Brug af håndholdt mobiltelefon: 319 sigtelser
Kørsel uden førerret: 258 sigtelser
Manglende sikkerhedssele: 252 sigtelser
Kørsel frem for rødt eller gult lys: 243 sigtelser
Ikke efterkommet anvisning: 238 sigtelser
Ikke opfyldt oplysningspligt: 216 sigtelser
Kørekort ikke medbragt: 193 sigtelser
Sprit- og narkokørsel: 103 sigtelser
Vigepligtsforseelse: 29 sigtelser
Manglende styrthjelm: 13 sigtelser
Ikke fastspændt barn under 15 år: 12 sigtelser

 

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)