Skal du købe ny solcreme hvert år?

Sommeren er nu for alvor over os, og det er tid til at finde solcremen frem. Men behøver du købe en ny, eller kan du bare bruge af den fra sidste år? Her kigger vi på om og hvornår, du bør investere i en ny solcreme.

Solcremer er ikke billige, og for de fleste er det fristende at bruge den halve flaske der er tilbage fra sidste år, inden man køber en ny, men mange er i tvivl om hvorvidt solcremen så er blevet for gammel. Ifølge en test foretaget af Forbrugerrådet Tænk beskytter de fleste solcremer stadig fint nok, selv om de blev åbnet sidste år. Dog er der et par ting du bør være opmærksom på, inden du smører dig selv eller børnene ind i en solcreme fra sidste sommer. 

Ekstrem varme forringer solcremens effekt

Har solcremen været opbevaret i ekstrem varme over længere tid, for eksempel bag i en bil, bør den kasseres. Har du haft dem med på stranden, og ladet den ligge i solen i timevis, kan det også reducere effekten markant. Hvis du holder den i tasken, eller i skygge, burde der dog ikke være noget problem. Hvis du synes at din solcreme lugter mærkeligt, har skiftet farve eller ændret konsistens, er det det bedst at købe en ny solcreme. En gammel solcreme kan nemlig også være grobund for bakterier som ikke er lækre at smøre sig ind i.

LÆS OGSÅ:  Status på myndighedernes indsats

Solcremer kan typisk holde sig i et år

Bag på solcremen kan du finde et symbol, der indikerer hvor længe den kan holde sig efter den er åbnet. Som regel vil holdbarheden efter åbning være 12 måneder. Så selvom du har brugt af solcremen, og måske endda haft den med på ferie i sydens sol, så kan du altså godt bruge af den i op til år efter åbning, hvis den ikke har været opbevaret for varmt. Skriv eventuelt på solcremen med en tusch hvornår den er åbnet, så du ikke risikerer at glemme det til næste år.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)