SKANDALE! Facebook fjerner dansk ytringsfrihedsformand – giver ingen forklaring

Aia Fog.

Aia Fog, formand for Danmarks største ytringsfrihedsorganisation, Trykkefrihedsselskabet, blev torsdag deaktiveret af Facebook.  Som sædvanlig gav Facebook ikke en konkret begrundelse for beslutningen om at fjerne formanden for Trykkefrihedsselskabet profil, men henviste alene til brud på det sociale medies fællesskabsregler.

Selv har Aia Fog ikke noget bud på, hvad der kan være årsag til, at hun er blevet fjernet fra Facebook, men hun har i det seneste år oplevet at få flere advarsler og en enkelt karantæne for et opslag fra 2014, der nævnte den engelske ytringsfrihedsaktivist Tommy Robinson.

Aia Fog har ellers for at undgå deaktivering omhyggeligt undgået at nævne Tommy Robinsons navn, siden Facebooks danske repræsentant Andreas Münster i efteråret 2019 sammenlignede Tommy Robinson med den serbiske krigsforbryder Ratko Mladic og forbød enhver omtale af Tommy Robinsons navn på Facebook.

I øvrigt, er det ikke forbudt at nævne hverken Ratko Mladic, Hitler, Pol Pot, Stalin, Idi Amin eller Mao på Facebook.

Det er anden gang Facebook deaktiverer Aia Fog. Første gang var i efteråret 2019 efter at hun som formand for Trykkefrihedsselskabet havde annonceret, at selskabets årlige ytringsfrihedspris ville gå til Tommy Robinson. Samtidig blev selskabets tidligere formand, Lars Hedegaard, også deaktiveret. Dengang førte Facebooks censur til heftig debat, der nåede helt ind i Folketinget, hvorefter både Lars Hedegaards og Aia Fogs facebooksider pludselig virkede igen.

LÆS OGSÅ:  Twitter forbyder "krænkende" opslag, der ønsker stop af indvandring

24NYT blev også fjernet fra Facebook i 2019, efter journalister fra bl.a. Danmarks Radio havde været i SMS-kontakt med Facebooks danske repræsentant, Andreas Münster. DR påstod, i strid med sandheden, at 24NYT skulle har købt sig til følgere. En påstand 24NYT gentagne gange  forgæves har bedt om dokumentation for.

Siden er bigtech-giganternes arbitrære censur blevet defineret som en af de største trusler mod ytringsfriheden i Danmark. En udnævnelse som Facebook nu cementerer rigtigheden af med deaktiveringen af Trykkefrihedsselskabets formand.

Aia Fog har oprettet en ny profil på Facebook.

Hvis du vil støtte 24NYT, kan du blive abonnent ved at klikke her – vi modtager ingen mediestøtte:

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)