Nu er Skandinaviens største moské åbnet. Her ligger den!

Ifølge Qatar News Agency var det qatariske ministerium for awqaf (religiøse stiftelser) og islamiske anliggender med til at åbne Skandinaviens største moské.

Moskéen er placeret i Malmö, blot 40 km øst for København.

Navnet på den nye moskéen er Umm Al-Mu’minin Khadijah og den er bygget af den qatariske stat i samarbejde med den skandinaviske waqf  i Malmø. Det kar kostet mere end 22 millioner danske kroner at opføre moskéen.

Plads til 2000 bedende

Og det er bestemt ikke et lille bedehus, der er tale om. Moskéen, der ligger i to af den skandinaviske waqf’s fire etager i bydelen Norra Rosenborg, har et areal på 1791 kvadratmeter og kan huse op til 2000 bedende muslimer på én gang.

Ved åbningsceremonien deltog både repræsentanter fra Malmøs kommune og fra  islamiske institutter fra både Sverige og Danmark.

Frida Trollmyr, formand for Malmø kommunes Fritidsnævn, sagde ved åbningen, at den nye moské er et af de mange mødesteder, der bidrager til mangfoldigheden i Malmø.

Ifølge den socialdemokratiske politiker bidrager denne mangfoldighed til øget forståelse for andre mennesker og deres kulturer og udgør en vigtig del af byens identitet. Hun afsluttede sine ord med shukran (’tak’ på arabisk).

Malmö har i de senere år oplevet en islamisering, som bl.a. har betydet, at jøder flygter fra byen.

Mener du også, at en ny stormoské kan bidrage til mangfoldighed og forståelse for andre mennesker og andre kulturer?

Skriv din mening i kommentarfeltet herunder, og del gerne artiklen på facebook.

  .................

24NYT modtager IKKE mediestøtte. Klik her og støt med 1,- om dagen

Få avisen leveret gratis på mail

Advertisements

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb