Skyderi på åben gade

En 25-årig mand, der er medlem af en bande, blev tirsdag idømt otte års fængsel for forsøg på vold af særlig farlig karakter ved i april i forening med en p.t. ukendt gerningsmand at have skudt hen over en trafikeret vej i Aarhus i et forsøg på at ramme to mænd fra en rivaliserende bande.

 

Ved strafudmålingen blev den skærpende bandeparagraf taget i brug, da skudepisoden var egnet til at fremkalde en konflikt mellem bandegrupperinger. Retten fandt det nemlig bevist, at den 25-årige er tilknyttet Brabrandgruppen, og at årsagen til skuddene skulle findes i en konflikt mellem dem og Rosenhøjgruppen og Trillegårdsgruppen.

Episoden skete den 14. april 2021 om eftermiddagen omkring krydset Silkeborgvej/Vestre Ringgade i Aarhus. Ifølge flere vidner affyrede to mænd på en scooter flere skud hen over flere vejbaner. Ingen af de mindst seks skud, der blev affyret, ramte deres de to rivaliserende bandemedlemmer, men et af dem ramte skærmkassen på en tilfældig bil, som tre personer sad i, mens fem andre skud ramte den bil de to bandemedlemmer sad i.

Mændene på scooteren kørte fra stedet, men blandt andet via overvågningsbilleder og vidneudsagn fandt politiet frem til den 25-årige, der har siddet varetægtsfængslet i sagen siden august sidste år.

 

Frikendt for forsøg på drab

I Retten i Aarhus blev han dømt for forsøg på vold af særlig farlig karakter og for at have forvoldt fare for andres liv og helbred, ligesom han blev dømt for at have været i besiddelse af et skydevåben på et offentligt sted.

LÆS OGSÅ:  Skyderi i Brøndby Strand får politiet til at indsætte to "mobile politistationer"

Til gengæld blev han frikendt for forsøg på drab, da retten ikke mente, at det kunne bevises, at der blev skudt for at dræbe.

”Det er jo rent held, at ingen kommer noget til, når man på den vanvittige måde kører rundt og afgiver flere skud på tværs af en trafikeret vej, og der var en række skærpende omstændigheder i den her sag. Det største bevismæssige tema var, hvorvidt det var den 25-årige, der var en af de to personer på scooteren. Det var retten enig med anklagemyndigheden i, og jeg er tilfreds med, at retten nåede frem til en strafudmåling, som viser alvoren i sagen, ” siger specialanklager Jesper Rubow.

Den 25-årige nægtede sig skyldig. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

 

Idømt 8 års opholdsforbud

Ud over fængselsstraffen blev den 25-årige også idømt et opholdsforbud, der betyder, at han efter afsont straf ikke må opholde sig i Brabrand i en periode på otte år.

Det er endnu ikke lykkedes politiet at finde frem til den anden person, der befandt sig på scooteren under skyderiet. Har du oplysninger, der kan lede til den anden gerningsmand, kan du kontakte politiet på tlf. 114.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)