Slog offer i hovedet og jagtede ham med baseballbat – her er straffen

Vold og trusler i Nakskov fører til lang fængselsstraf

Nakskov har gennem længere tid været plaget af en gruppe yngre mennesker, der har skabt utryghed i byen. Politiet og anklagemyndigheden har gjort en massiv indsats for at komme dette til livs. Indsatsen forudsætter, at befolkningen støtter op om den ved blandt andet at stå frem og anmelde sådanne sager. Det er der borgere, der har gjort i denne sag.

Retten i Nykøbing Falster har derfor i dag fundet en 22-årig mand fra Nakskov skyldig i at have slået en mand flere gange i hovedet. Den 22-årige, der er bandemedlem, blev desuden fundet skyldig i bagefter at have truet den forurettede mand ved at have jagtet ham med et baseballbat, indtil det lykkedes ham at flygte ind i en Netto. Den 22-årige mand blev i øvrigt fundet skyldig i også at have kontaktet sit offer telefonisk og at have truet ham på livet, samt forsøgt at true offeret til at trække politianmeldelsen tilbage.

LÆS OGSÅ:  FOTO: Indvandrer mistænkt for at tæske sin kone ihjel – politiet beder om hjælp til at finde Kamran Khan

Den 22-årige mand blev idømt 8 måneders fængsel. Han blev varetægtsfængslet efter domsafsigelsen.

Anklager Christina Lund Gregersen siger:

– Jeg er meget tilfreds med resultatet af sagen, der viser, at et godt samarbejde mellem borgere og myndigheder kan føre til, at vi i fællesskab kan komme den utryghedsskabende bandekriminalitet til livs. Strafudmålingen i sagen sender et klart signal om, at vi i et retssamfund som Danmark ikke accepterer, at bandemedlemmer vilkårligt overfalder borgere med vold og trusler samt efterfølgende forsøger at true dem til at lade være med at anmelde det til politiet. Dommen viser også en nultolerance i forhold til kriminelle, der opsøger politifolk i deres fritid og udsætter dem for vold og vidnetrusler i anledning af deres arbejde.

LÆS OGSÅ:  15-årig pige passet op af udlænding, inden hun tæskede ham

Den tiltalte havde forladt retslokalet forud for domsafsigelsen og havde derfor ingen kommentarer til dommen.

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb