Slut med solidarisk migrant-aftale i EU

EU-landene blev i juni 2023 enige om en kommende fælleseuropæisk asylpolitik. Den skulle bl.a. handle om at sikre en mere ligelig og solidarisk fordeling af asylansøgerne mellem EU-landene. Konkret skulle der blive tale om en mekanisme, der kan aktiveres, når et land er under stærkt pres fra migration. I så fald vil de øvrige EU-lande være forpligtet til at hjælpe, skriver Berlingske.

”Den aftale holdt dog kun i 2 måneder. Tyskland nægter nemlig  at klare problemerne for resten af EU og har droppet fordelingsaftalen. Det var avisen Die Welt, der i tirsdags kunne fortælle, at Tyskland har suspenderet sin deltagelse i den såkaldte ’frivillige solidaritetsmekanisme’, som landet hidtil har været fortaler for. Også Frankrig har meldt sig ud af ’solidaritetsmekanismen’.

Ifølge Die Welt handler beslutningen bl.a. om dyb irritation over Giorgia Melonis højrenationale regering. Siden december har hun nægtet at tage imod asylansøgere, der er nået frem til EU via Italien, og som ifølge Dublin-aftalens regler der for skal have behandlet deres sag her”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)