Småbuttede Ulrik har opskriften på sikker succes


Korte, skarpe og – somme tider – satiriske tekster om de politiske løgne, fortielserne og hykleriet.


 

Den småbuttede Ulrik Harald Bie er Berlingskes økonomiske redaktør. Han har ikke alene forstand på økonomi, men er også eminent dygtig til at levere politisk korrekte og dermed karrierefremmende artikler.

I sin journalistiske produktion følger Ulrik en meget enkel, men særdeles effektiv drejebog: EU er godt, Brexit er skidt, USA’s økonomi blomstrer takket være Biden, væksten er på vej ned i alle lande undtagen Danmark og Mette Frederiksen er en stor leder.

Læser man overskrifterne i Ulriks artikler, der handler om britisk økonomi, får man det indtryk, at Brexit var og fortsat er et økonomisk selvmord: ”Endnu et horribelt inflationstal sender britiske renter mod himlen. Der er intet. Absolut intet for den almindelige brite at glæde sig over. Men det bliver endnu værre fremover. Endnu flere tæsk til briterne. Millioner af britiske familier er blevet kastet ud i en leveomkostningskrise. Der røg boligmarkedet. Briternes sidste lyspunkt er nu slukket”. Hvis der er nogen, der er rigtig dygtig til at gøre et skræmmende eksempel ud af Brexit, så er det uden tvivl Ulrik.

Vender man blikket mod USA, er man ikke i tvivl om, at Ulrik er en stor fan af Joe Biden. Selv om kun 3 ud af 10 amerikanere ser positivt på Bidens økonomiske performance, skriver Ulrik: ”Præsident Joe Biden satser stort på, at USA’s stærke økonomi kan bære ham til genvalg. Indtil videre går det godt. Bidenomics buldrer derudad”.

LÆS OGSÅ:  Gary Linekers selvmål

Og hvordan går det ellers i andre lande? Det går ad helvede til, skriver Ulrik: ”Engang var Argentina rigere end Danmark. Nu er de på fattiggården. Inflationen er løbet løbsk, pesoen er kollapset, og valutakassen er tom. Et grimt år for Sverige. Stort fald i svensk økonomi – fremgang i Danmark. Den depressive stemning breder sig i tysk industri. Den tyske vækstmodel er døende. Renterne presser den norske økonomi”.

Kun i Danmark er der fremgang. Det siger sig selv. Danmark er jo et foregangsland på alle områder: ”Danskernes optimisme stiger. Danmark giver de nordiske lande økonomisk baghjul. Optimismen breder sig i det danske sommerland”.

Og nu kommer det bedste. Hvis fortjeneste er det, at det går ufattelig godt i Danmark? Naturligvis den store leder, Mette Frederiksens: ”Op med humøret borgerlige vælgere. Det her bliver stort. Mette Frederiksen kan skaffe resultater, hvor ingen andre kan. Forandringens vinde blæser. Mette Frederiksens regering har gang i noget stort”.

Anyways. Er man chefredaktør på en rivaliserende avis, der er på jagt efter talent, er den småbuttede Ulrik en oplagt mulighed.

André Rossmann

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)