Smukke og tankevækkende fotos der ændrer verden

Den 25. november åbner Statens Naturhistoriske Museum for tredje gang fotoudstillingen Wildlife Photographer of the Year. Udstillingen viser billeder af en natur, som ofte er mærket af menneskets misbrug af den. Tag et smugkik på nogle af vinderbillederne.

Også i år viser billederne fra Wildlife Photographer of the Year naturens skønhed og mangfoldighed. Nyd for eksempel amerikanske Karine Aigners fantastiske foto af en gruppe kaktusbier, der parrer sig.

Eller det knivskarpe nærbillede af brydehvalens fantastiske barde, taget af den kun 16-årige thailandske fotograf Katanyou Wuttichaitanakorn.

Andre fotos viser, hvordan mennesket er ved at fjerne livsgrundlaget for flere og flere arter i naturen. Det gælder Daniel Núñez fra Guatamala. Hans vinderbillede viser algetilvæksten, der er ved at kvæle en stor del af livet i Amatitlán-søen, fordi Guatemala City pumper 75.000 ton spildevand ud i søen hvert år.

For ikke at nævne russiske Dmitrij Kokh, der ved et tilfælde fik mulighed for at tage en serie fantastiske billeder af isbjørne, der strejfer rundt blandt husene i en forladte bosættelse. Isbjørnenes normale leveområder er under pres på grund af klimaforandringer, der tvinger dem til at finde føde nær beboede områder.

Udstillingen kan ses på Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5-7 i København fra fredag den 25. november 2022 til den 27. august 2023.

Fakta om Wildlife Photographer of the Year

Konkurrencen bag udstillingen blev oprindelig startet i 1965 af BBC Wildlife Magazine. Den havde tre kategorier og bestod af omkring 600 indsendte billeder. I 1984 blev konkurrencen – som den er kendt i dag – skabt, og den tilrettelægges nu af Natural History Museum i London.

Konkurrencen blev fra begyndelsen den førende begivenhed af sin art og bliver derfor kaldt for naturfotografernes Oscar. Den er vokset kraftigt gennem årene, og i år skulle juryen gennemgå næsten 40.000 billeder indsendt af naturfotografer fra 93 forskellige lande.

People’s Choice Award
Ud over de 100 udstillede billeder valgt af juryen udpeger Natural History Museum i London yderligere 25 billeder til en global offentlig afstemning. Her kan alle være med til at stemme på deres favorit til People’s Choice Award fra 1. december. Mere information følger.

Læs mere om udstillingen på wpy.dk

Besøg udstillingens britiske website

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)