Socialistisk betonlogik har sejret igen

Efter de seneste to års ballade og uro om lønnen i den offentlige sektor har politikerne lovet at tage opgøret med stive lønstrukturer og betonlogikken hos de offentligt ansatte. Resultatet er det modsatte. De nye overenskomster viderefører alt det, som i årevis har ført til den voksende uro og ballade i den offentlige sektor, skriver Berlingske.

”Kernen i alle ulykkerne er den utidssvarende og dybt reaktionære praksis, at alle offentligt ansatte altid skal have de samme procentuelle lønstigninger, uanset om man er fængselsbetjent, politimand, pædagog, skolelærer, sygeplejerske, overlæge eller departementschef. Denne gang er det 8,8 procent over to år.

Der er ikke sket en eneste reel fornyelse af løndannelsen i den offentlige sektor med den nye overenskomst, så der ligesom i den private sektor kunne være større lønforskelle og større lønspredning trods 15 konkrete ideer fra Lønstrukturkomitéen. Det er et groft og uansvarligt svigt. Resultatet er åbenlyst, nemlig at grundlaget for den næste bølge af uro og ballade i den offentlige sektor er lagt”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)