Sol og vind vil aldrig kunne dække Danmarks energiforsyning

Sol og vind vil aldrig kunne dække vores energiforsyning. I 1990 udgjorde sol, vind og biomasse tilsammen cirka 10 pct. af den globale energiforsyning. Det gør den også i dag. I mellemtiden er det globale forbrug af fossile brændstoffer steget med 65 pct., skriver Lars Tvede i Berlingske.

”Danmark er fuld af vindmøller plus en del solpaneler, men tilsammen leverer de faktisk kun cirka 1/10 af Danmarks energi. De resterende 90 pct. kommer fra afbrænding af kul, olie, gas og biomasse og affald. Og den planlagte gigantiske energiø til over 200 milliarder kroner vil kun forøge vindens andel til 14 pct.

Fortsætter Danmark udbygningen af vindkraft med den hidtidige hastighed, vil det udgøre 100 pct. af Danmarks energiforsyning omkring år 2150. Det vil kræve enorme tillægsinvesteringer i f.eks. produktion, lagring og distribution af brint eller lignende. Derudover ville de danske landskaber og havarealer blive voldsomt industrialiserede med gigantiske energimaskiner, hvis Danmarks samlede energiforbrug skulle komme fra sol og vind.

Elefanten i rummet er atomkraft. Frankrig omstillede på ti år 1976-1986 cirka 30 pct. af sin energiforsyning til atomkraft, dvs. over fire gange så hurtigt som Danmark nu omstiller til vind. Og nye kernekraftteknologier er langt bedre end dengang”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)