Stop sult

Der er fokus på FN’s verdensmål nr. 2 ”Stop sult”, når den anerkendte forsker Per Pinstrup-Andersen besøger Næstved Bibliotek onsdag den 22. januar kl. 19.00-21.00.

Millioner af børn dør hvert år af fattigdom, sult og elendige sanitære forhold. Samtidig lider et stigende antal borgere i den vestlige verden af diabetes og andre kroniske sygdomme relateret til overvægt og overforbrug. FN har sat sig for at ændre på dette.

Det er en kapacitet, der besøger Næstved Bibliotek onsdag den 22. januar for at tale om FN’s verdensmål nr. 2 ”Stop sult”. Per Pinstrup-Andersen er tidligere generaldirektør for Det Internationale Forskningsinstitut for Fødevarepolitik i Washington og professor ved både Cornell University og Københavns Universitet. Han har arbejdet med fødevare- og ernæringspolitik hele livet og er internationalt anerkendt for sin forskning.

Det handler om at undgå hungersnød, opnå større fødevaresikkerhed, undgå fejlernæring både i ulandene og i den vestlige verden og ikke mindst fremme bæredygtigt landbrug. Hvilke udfordringer står vi overfor? Hvordan når vi målene i Danmark, og hvad kan vi gøre for at bistå ulandene, så de kan opnå udvikling på en bæredygtig måde?

Verdensmål for en bæredygtig fremtid
FN vedtog i 2015 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, som skal indfries senest i 2030. De 17 verdensmål blev vedtaget med opbakning fra alle landes statsledere og er på mange måder en milepæl i internationalt samarbejde.

LÆS OGSÅ:  Dansk hjælpeorganisation hjælper titusinder af flygtninge i nærområder

Næstved Bibliotek og Borgerservice sætter i disse år fokus på FN’s Verdensmål med en række arrangementer og udstillinger. Tilsammen skal de øge kendskabet til arbejdet for en bæredygtig udvikling og skabe en bred dialog om emnet.

I januar og februar måned ser vi især på målene ”Afskaf fattigdom”, ”Stop sult” og ”Sundhed og trivsel”. Det sker ved tre arrangementer på Næstved Bibliotek.

Du kan møde Per Pinstrup-Andersen onsdag den 22. januar kl. 19.00-21.00 på Næstved Bibliotek. Det er gratis at deltage. Billetter bestilles på www.naesbib.dk hvor du også kan læse mere om de øvrige arrangementer.