Nogle syge danskere med ”mindre skavanker” kan godt vente lidt længere på at få hjælp fra sundhedsvæsenet til at blive helbredt for deres lidelser. Det er holdningen hos både de Radikale, SF og Enhedslisten, som er klar til at lempe på de behandlingsgarantier, der i dag giver patienter ret til at blive henvist til privathospitaler, hvis ventetiderne overstiger 30 dage på de offentlige sygehuse. Det skriver Berlingske.
De Radikale SF og Enhedslisten ønsker en fleksibel ordning, hvor de mest syge patienter behandles inden for en måned, hvorimod patienter med mindre skavanker må vente i op til to måneder. Det skal frigøre penge, personale og ressourcer i sygehusvæsenet.
24NYT: Kombinationen af flere ældre, flere børn (hvoraf mange er efterkommer-børn), konstant muslimsk indvandring og den mislykkede integration sætter det danske sygehusvæsen under voksende pres og nødvendiggør drastiske nedskæringer.
Der er mangel på sundhedspersonale samt penge til dyr medicin og nyeste behandlingsformer. Løkkes sundhedsreform lægger op til, at man skal droppe titusindvis af indlæggelser af ældre medicinske patienter og kronisk syge, der fremover skal behandles ude i det nære sundhedsvæsen i kommunerne og hos de praktiserende læger, for det er billigere.
Mens der således ikke er penge nok til syge danskere, der har været med til at opbygge velfærdssamfundet, bruger Folketinget 33 mia. kr. årligt på den perspektivløse integration af muslimske indvandrere. Den skal der ikke spares på.
OBS: Læs og del gerne nyheden fra din Facebook-profil, fordi Danmarks Radio har fået Facebook til at lukke 24NYT’s profil.
Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)