SUNDHED: Hospitalerne kører med konstant overbelægning

Ældre medicinske patienter, som indlægges på hospitalerne i Nordsjælland, bliver ofte placeret på propfyldte stuer, i skyllerum eller på gangene. De medicinske afdelinger i Hillerød og Frederikssund har gennem en meget lang periode konstant været plaget af massiv overbelægning, hvor der er flere patienter indlagt, end der er normeringer og personale til.

Det er ikke værdigt i et offentligt sundhedssystem, hvor vi betaler så meget i skat, som vi gør, at patienter skal ligge på gangene. Men det gør de, sådan som de gjorde det for fem og ti år siden, og sådan som de også gjorde op til Folketingsvalget i 2015, hvor der ellers blev afgivet håndfaste politiske løfter om at reducere problemet.

Alligevel bliver problemet med overbelægning på de medicinske afdelinger ved med at vokse og vokse. Det fremgår af den seneste evaluering fra Sundhedsministeriet, der viser, at andelen af sengedage med overbelægning på landets sygehuse er steget det seneste års tid – fra 0,46 til 0,59 procent – stik mod de politiske løfter og til trods for, at der er afsat flere hundrede millioner kroner til at bekæmpe overbelægningen.

Kilde: Berlingske

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)