SUNDHED: Privathospitaler får en større rolle i sundhedsvæsenet

SVM-regeringen har planer om at åbne for, at privathospitalerne kan få adgang til at udføre visse højt specialiserede behandlinger, som de ikke har tilladelse til i dag, og som derfor alene udføres på offentlige hospitaler, skriver Berlingske.

”Sundhedsminister Sophie Løhde vil bede Sundhedsstyrelsen vurdere, om de private aktører lever op til de kvalitetskrav, der findes, hvis de lægger billet ind på at få tilladelse til at udføre bestemte behandlinger.

Det kommer, efter at der på det seneste har været hård kritik af, at en privat klinik har fået nej til at udføre behandlinger af såkaldte kæbeanomalier i en situation, hvor en patient har fået at vide, at han må vente 13 år på blot at blive indkaldt til undersøgelse på Rigshospitalet.

’Det kan simpelthen ikke være rigtigt, hvis der er et relevant, privat alternativ. Derfor skal der være en ny runde, hvor private vil kunne medvirke til at nedbringe meget lange ventetider i det offentlige, hvis de lægger billet ind på det og kan leve op til kvalitetskravene’, siger Sophie Løhde”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)