Politi om udlændinge: “Vi har fuldstændigt mistet kontrollen”

Sverige har fuldstændigt mistet overblik over antallet af udlændinge i landet.

Sverige har ikke kontrol med, hvem der befinder sig i landet.

Udlændinge kan bede det svenske skattevæsen, Skatteverket, om et såkaldt samordningsnummer. Samordningsnummeret giver ret til at arbejde og adgang til sociale ydelser i Sverige, selvom man i princippet ikke har ret til dem.

Den lethed, med hvilken udlændinge kan snyde den svenske stat for velfærdskroner, blev fornyligt understreget af en sag med en irakisk politiker, der ulovligt har hævet sociale ydelser i Sverige, mens han var minister i Irak.

Hundredtusinder

Modtagere af et samordningsnummer skal efterfølgende bekræfte deres identitet, men en opgørelse af Skatteverket fra 2017 viser, at 45 procent af disse aldrig har bekræftet deres identitet.

Der befinder sig i dag 873.000 personer i Sverige, der har samordningsnummer, fortæller Expressen.

Det betyder, at den svenske stat ikke kender identiteten på hundredtusinder af personer, der befinder sig i landet med samordningsnummer.

Ingen kontrol

Afsløringerne kommer i en tid, hvor Sveriges socialdemokratiske regering fra stadigt flere sider anklages for at føre en for slap udlændingepolitik.

Manglen på kontrol og overblik er katastrofal, hvis man skal tro det svenske politi.

Samordningsnummeret giver udlændinge mulighed for ophold i Sverige uden at bekræfte sin identitet, hvilket gør det svært for politiet i sager, hvor disse udlændinge begår forbrydelser eller snyder i skat eller med sociale ydelser.

LÆS OGSÅ:  Syv butikker udsat for groft hærværk – facaderuder knust med sten og pro-palæstinensisk graffiti.

Svensk politi kalder personer med ophold på samordningsnummer for “spøgelsespersoner”.

En svensk politimand giver et eksempel:

“For to år siden stoppede grænsepolitiet en mand i en forstad i Stockholm, der hverken havde ret til at bo eller arbejde i Sverige. Han havde modtaget et samordningsnummer via den svenske Transportstyrelse, men manglede et gyldigt ID-dokument. Hvem han var, eller hvad han gjorde her, ved ingen, men han havde boet i Sverige i mindst to år og havde på det tidspunkt opbygget en regning for vejskat og og parkeringsbøder for omkring 400.000 kroner. I dag er han dømt til udvisning, men politiet ved ikke, hvor han er.”

Terrortrussel

“Vi har et parallelt samfund, der til stadighed vokser. Vi har fuldstændig mistet kontrollen over, hvem der er her. De er mennesker, der er retsløse, men det kan også dreje sig om mennesker, hvis intentioner for at være her er helt ukendte”, siger Marit Murphy Handelsberg, civil efterforsker ved grænsepolitiet, ifølge Expressen.

En svensk regeringsrapport fra september 2019 påpeger, at ordningen med samordningsnumre misbruges til at finansiere terrorisme.

Den danske regering har indført stikprøvekontrol “nogle gange om ugen” ved Øresund for at dæmme op for sikkerhedstruslen fra Sverige.

Hvad mener du? Bør Danmark indfører permanent og konsekvent grænsekontrol mod Sverige af sikkerhedsmæssige grunde? Skriv din mening i kommentarfeltet herunder.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)