Svenske sundhedsmyndigheder: Vi får ebola-epidemi

Indvandring fra ikke-vestlige lande øger risikoen for import af farlige sygdomme.

Sverige gør klar til at håndtere en epidemi med den dødsensfarlige og smitsomme sygdom ebola. Ifølge den svenske Sundhedsregion Syd er det ikke et spørgsmål om, men hvornår, en ebola-epidemi bryder ud. Derfor går Blekinge, Halland, Kronoborg og Skåne nu sammen om at opbygge en højisoleringsenhed i Malmø. Det skriver SVT.

Højisoleringsenheden kræver bl.a. en særlig type udluftning og helt særlig udrustning til personalet.

Chef på Skånes universitetssygehus Maria Josephson fortæller: “Jeg er meget glad for, at vi kan gå sammen om ansvaret for den her meget vigtige sag, så borgerne kan føle sig trykke. Det er en god investering for skatteyderne.”

Udover de almindelige febersymptomer, medfører ebola også nedsat lever- og nyrefunktion. Mange begynder også at bløde både indvendigt og udvendigt. Der er omkring 50 procent chance for overlevelse. Der kan gå op til to uger fra en person er smittet, til symptomerne viser sig.

Indvandring fra ikke-vestlige lande øger risikoen for, at farlige sygdomme kommer til Vesten. I Danmark har Sundhedsstyrelsen advaret om, at det kan medføre udbrud af tuberkulose og leverbetændelse.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)