Svenskerne i et knæfald for islamisk vold

Svensk politi har i samråd med den svenske efterretningstjeneste udstedt et generelt forbud mod afbrænding af Koranen ved demonstrationer i Sverige. Kritikere mener, at det er et knæfald for dem med størst voldskapital, dvs. muslimske kriminelle, og på kant med grundlæggende demokratiske frihedsrettigheder, skriver Berlingske.

”Forbuddet bliver kritiseret af juridiske eksperter, og Dagens Nyheter skriver i en leder, at det netop er i uenighed, at ytringsfriheden skal stå sin prøve og konkluderer: ’Politiets rolle er trods alt stadig at opretholde ytringsfriheden. Nu skaber politiet i stedet en praksis, hvor aktøren med størst voldskapital bestemmer, hvem der må sige hvad’.

Dagens Nyheter har set dele af det pågældende dokument, der konstaterer, at oplevede krænkelser af muslimer og islam har været motiv for attentater mod mål i Sverige og svenske interesser i udlandet.

Afslaget skal ses i lyset af, at Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, vil blokere for Sveriges medlemskab af NATO i kølvandet på Rasmus Paludans koranafbrændinger ved Tyrkiets ambassade i Sverige”.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)