SVM-partierne har svigtet danskerne

Debatindlæg på 24NYT er alene udtryk for forfatterens holdning.

SVM-partierne er det samme som Socialdemokratiet og Venstre. Disse to partier har været de regeringsbærende i mange år og har på skift undladt at gøre, hvad der har været hårdt tiltrængt. Lars Løkke er nu ”moderat”, men han har jo haft statsministerposten og flere andre ministerposter i en årrække.

Debatindlæg af Erling Jørgensen

Han er således meget medskyldig i de undladelsessynder, som har været kendetegnende for styringen af Danmark i mange, mange år.

Det jeg først og fremmest tænker på her er sikring af vores energiforsyning. Det er så fint og godt med vindmøller, bare ikke lige, når det ikke blæser. Her i dag hvor jeg skriver nærværende, har vi helt stille vejr som vi ofte har. Solceller er fint. Dette dækker vel nu, omkring 8 % af vores energibehov. Solceller virker ikke, når det er bælgravende mørkt, som det er i de fleste timer i vinterhalvåret, hvor vi har mest brug for energi til opvarmning og kunstigt lys. De er altså et enormt stort svigt, at Danmarks regeringer igennem mange år ikke har sørget for, at vi har atomkraft som supplerende energiproduktion i vort land.

Det er Socialdemokratiet og Venstre, der har svigtet, når det gælder danskernes energiforsyning, og Lars Løkke har i mange år været leder af en regering, som har svigtet sikringen af vores energiforsyning. Det er heller ikke let at finde noget i SVM-regeringens grundlag om fokus på etablering af atomkraft i Danmark.

LÆS OGSÅ:  Danmarks Radio i åben propagandakrig imod Israel - Formidler kun Hamas' tabstal

Det er mest de ”røde” partier, der i årtier har råbt op om, at kernekraft er farlig. Vi kan konstatere, at både Sverige og Tyskland har haft atomkraft i mange år, og at befolkningerne i disse lande fortsat lever i bedste velgående.

Når det drejer sig om stabil indvinding af naturgas fra Danmarks egne felter i Nordsøen, er der heller ikke udvist rettidig omhu. Blot et enkelt indvindingsanlæg er ikke nok. Når vi har olie og naturgas i vores eget område, skal der selvsagt være indvinding i drift herfra, konstant og uafbrudt, med mindst 2 anlæg.

I min hjemkommune har vi et tydeligt bevis på, at når kommunen styres af et Venstre-flertal, er det ikke nogen garanti for velfærd. Borgerne i Herning ligger som de har redt, de har givet flertal til et Venstre-byråd, hvor Venstre gang på gang vise, at partiet ikke kan styre og sikre velfærd for de svageste grupper.

Ikke underligt, at færre og færre støtter partiet Venstre, og at under Jakob Ellemann-Jensens ledelse bliver Venstre mindre og mindre. Lars Løkke og Jakob Ellemann sikrer, at vi ikke de første mange år kan få en ”blå” regering og borgerlige principper ind i styringen af vores land. 

Mette Frederiksen havde indset, at en styrkelse af Socialdemokratiet krævede, at de ”røde” partier blev kørt ud på det sidespor. Og her var Jakob og Lars blødt ler i hendes hænder.

LÆS OGSÅ:  'Direkte usandt': Anti-israelsk propaganda i Berlingske

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)