Telefonsvindel over for ældre par

Kl. 15.18 mandag fik politiet en anmeldelse fra et par på 78 og 80 år fra Køges centrale bydel om, at de kort forinden var blevet kontaktet på fastnettelefonen af en fremmed mand, der havde præsenteret sig som en medarbejder fra Danske Banks IT-afdeling.

Årsagen til henvendelsen var en mistænkelige transaktion på en bankkonto, hvorfor IT-medarbejderen ønskede dankortet udleveret for at kunne få stoppet transaktionen. En bankmedarbejder ville komme til parrets bopæl for at hente dankortet på et aftalt tidspunkt, og i ventetiden måtte telefonopkaldet ikke afbrydes.

Parret havde imidlertid gennemskuet, at der var tale om et fupopkald i et forsøg på at franarre dem et dankort, hvorfor politiet blev underrettet via en mobiltelefon om det kommende besøg af et bankbud.

Politiet kørte til området ved parrets bopæl og kunne på det aftalte tidspunkt konstatere, at en mand dukkede op ved parrets bopæl og præsenterede som aftalt.

En 22-årig mand fra Brøndby blev herefter anholdt på parrets adresse, men ikke uden besvær, da den 22-årige kraftigt modsatte sig anholdelsen og i øvrigt forsøgte at flygte.

Det lykkedes ham dog ikke at undslippe politiet, som sigtede ham for både forsøg på bedrageri over for parret samt for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at lægge hindringer i vejen for politiet ved gennemførelsen af anholdelsen.

Politiet afhørte den 22-årige om sagen og foretog yderligere, akutte efterforskningsskridt, men fandt ved en nøje vurdering af de fremkomne oplysninger i den konkrete bedragerisag ikke grundlag for at fremstille ham i et grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. Den 22-årige blev løsladt sidst på aftenen, men er fortsat sigtet i sagerne, der senere vil få et strafferetlig efterspil for ham.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)