Tesfaye bør undersøge selvcensur i Det Konservative Folkeparti


Korte, skarpe og – somme tider – satiriske tekster om de politiske løgne, fortielserne og hykleriet.


 

En ny undersøgelse, som børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye vil gennemføre i starten af 2024, skal se nærmere på, om danske lærere fravælger at undervise i kontroversielle emner som muhammedkrisen og konflikten mellem Israel og palæstinenserne, skriver Berlingske.

 Til at hjælpe med undersøgelsen har ministeriet nedsat en såkaldt referencegruppe bestående af en lang række aktører og eksperter.

Mai Mercado fra Det Konservative Folkeparti, der har efterlyst en sådan undersøgelse, udtaler i den forbindelse, at hun oplever et ”polariseret samfund” i forbindelse med krigen i Mellemøsten. Hun frygter, at selvcensuren vil finde vej til folkeskolens klasselokaler og “forstyrre den demokratiske dannelse”.

’Her er det ikke folkeskoler i eksempelvis Midtjylland eller Esbjerg, jeg er bekymret for. Det er måske særligt i de boligområder, hvor der er en stor grad af minoritetsdanskere’, sagde Mai Mercado”.

Begreber som ”minoritetsdanskere” eller ”ikkevestlige indvandrere” har været brugt i den danske integrationsdebat i årevis, fordi de politisk korrekte politikere, medier, debattører mv. ønsker at holde hånden over de herboende muslimer.

Men sandheden er, at det ikke er alle ikkevestlige indvandrere, der er lig med problemer. ”I Danmark har vi ikke rigtig problemer med folk fra Latinamerika og Fjernasien. Personer fra Thailand, Filippinerne, Vietnam eller Kina bør i virkeligheden ikke interessere integrationsministeren, for når vi taler om integrationsudfordringerne, er der kun problemer med personer fra Mellemøsten og Afrika”, har Mattias Tesfaye (S) i sin tid sagt til Berlingske.

Vi foreslår derfor, at Tesfayes undersøgelse udvides til at omfatte Det Konservative Folkeparti.

For når Mercado siger, at det er ”minoritetsdanskere” og ikke ”muslimer”, der udgør problemet i Danmark, er det et klokkeklart udtryk for, at hun udøver selvcensur.

Vi kan jo ikke have, at den demokratiske dannelse i Det Konservative Folkeparti forstyrres.

André Rossmann

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)