Tillidskontrakten mellem politikerne og de selvstændige er brudt, skriver cheføkonom og politisk chef i SMVDanmark, Mia Amalie Holstein, i Berlingske.
”Coronakrisen har skabt et traume i dem, som har valgt som selvstændige, ejerledere, iværksættere eller noget andet irregulært.
Mens pengene fossede ud af de selvstændiges lommer, blev de offentligt ansatte mødt med jobsikkerhed, en symbolsk lønnedgang og krav om afholdelse af enkelte ferie- og afspadseringsdage. Både i kommunikation og politik stod det klart, at de selvstændige etisk tilhører samfundets B-hold, som man politisk kan tillade sig at negligere.
En konsekvens af coronakrisen vil være, at det bliver mindre attraktivt at blive iværksætter. Særligt vil det ramme de mest risikoadverse iværksætterspirer – typisk kvinderne, de ældre, dem på landet. De vil være de første til at skrinlægge drømmen om et frit liv som selvstændig til fordel for et trygt liv som lønmodtager. Og det er et problem”.
24NYT: Det at være selvstændig og bruge egne penge til at skabe noget, der kommer andre til gavn og skaber værdi for samfundet, er ikke en værdi, man hylder i Danmark. Ingen offentligt ansatte er blevet fyret eller er gået ned i løn som følge af coronakrisen, og ingen i Danmark sætter spørgsmålstegn ved det. For S-regeringen og deres slæng på venstrefløjen er den offentlige sektor vigtigere end den private sektor, ligesom lønmodtagere er vigtigere end selvstændige og iværksættere. De ca. 200.000 små selvstændige er blevet til pariaer i det socialdemokratiske velfærdssamfund. De er nederst i fødekæden. Læs mere her.
Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)