To års fængsel for at gemme pistol under madrassen

En 24-årig mand blev onsdag idømt to års fængsel for våbenbesiddelse, idet han havde gemt en pistol og et magasin med skarpe patroner under sin madras.

Det var på baggrund af et tip, at Østjyllands Politi den 2. marts 2020 opsøgte den 24-årige mand på hans bopæl i Brabrand. Betjentene fangede ham, da han var på vej ud fra sin lejlighed, og da han blev anholdt og gjort bekendt med, hvorfor politiet var på stedet, oplyste han uopfordret, at der lå en pistol under madrassen på hans seng.

Den oplysning blev bekræftet, da betjentene ransagede lejligheden og fandt både en pistol og et magasin fyldt med skarpe patroner. Ved nærmere undersøgelse af pistolen, viste det sig dog, at den ikke virkede. Den 24-årige mand påstod i retten, at han hele tiden havde været bekendt med, at pistolen ikke virkede, og at han blot skulle bruge den til at skræmme andre med.

Den forklaring købte retten dog ikke, og den 24-årige mand blev idømt to års ubetinget fængsel.

”Jeg er særdeles tilfreds med resultatet, og særligt tilfreds med at retten tilsidesatte hans forklaring som utroværdig. For hvem har et uvirksomt våben liggende under sin madras sammen med et magasin med skarpe patroner?” siger senioranklager Jakob Beyer.

Den 24-årige mand modtog dommen, og blev desuden fortsat varetægtsfængslet efter dom.

LÆS OGSÅ:  15-årig dreng truet med kniv

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)