To innovative iværksætterideer fra Aarhus imponerer og vinder stor konkurrence

De iværksætterideer, som to hold studerende fra VIA i Aarhus står bag, er så innovative og gennemførte, at de fredag hhv. fik et Verdensmålsmikrolegat og en flot førsteplads i Idékonkurrencen for studerende på de videregående uddannelser ved Danish Entrepreneurship Festival 2020.

Innovationen og entusiasmen har boblet om kap, mens tusindvis af innovative elever og studerende har dystet på gode iværksætterideer og opfindelser til Danish Entrepreneurship Festival i uge 47. De mange unge skulle overbevise erfarne erhvervsfolk om, at deres idé var den bedste i en af de forskellige konkurrencer, som de deltog i.

Fredag den 20. november kulminerede det i et stort awardshow, hvor hele ni priser blev uddelt til de bedste idéer, projekter og produkter, og vinderne blev honoreret med både penge, trofæ og virtuelle klapsalver.

Sikkerhed i hverdagen til kronisk syge og deres pårørende.

I Idekonkurrencen for videregående uddannelser dystede teamet Qsafe, som læser Design & Business med speciale i Innovation & Entrepreneurship på VIA University College i Aarhus mod mange andre studerende fra hele landet, men de løb med sejren for deres udvikling af et fashionabelt armbånd med integreret QR-kode, som brugere selv kan indtaste sundhedsdata i. Armbåndet er udviklet til folk med epilepsi. Hvis de fx får et epiletisk anfald, vil folk omkring dem kunne scanne QR-koden og vide, hvordan de skal forholde sig.

– Armbåndet fortæller, hvad man skal gøre i situationen – i nogle tilfælde er der behov for medicinsk behandling, andre gange skal man bare holde hovedet, så de ikke slår sig. Folk er meget hurtige til at ringe 112, når de ser et epileptisk anfald, og ofte er det slet ikke nødvendigt når man har et anfald, fortæller gruppen, da de vandt.

LÆS OGSÅ:  Nyt projekt vil bane vej for lokalt iværksætteri med lokal kapital

Armbåndet skal kunne bruges af andre med kroniske sygdomme, f.eks. demens eller diabetes.

– Vi er relativt langt. Vi har en prototype, vi tester, og en fokusgruppe, der ser på designet. Vi har også nogle samarbejdspartnere, der kan hjælpe os med distribution, så det kommer ud på de rigtige platforme og henvender sig til de rigtige befolkningsgrupper.

Qsafe vandt 10.000 kr. til videreudvikling af deres produkt sponsoreret af Otto Bruuns Fond.

Aarhusianske Mikrolegat-modtagere vil gøre det tryggere at færdes alene

Fire kvindelige iværksættere, som læser Design & Business med speciale i Entrepreneurship på VIA University College i Aarhus, var knivskarpe, da de online pitchede deres ideer for Verdensmålsmikrolegat-komiteen. Glæden var da også tydelig hos Kristine Skovgaard, Camilla Højberg Pedersen, Camilla Dalsgaard Sonne og Caroline Louise Lilleør da de, efter en intensiv pitchrunde, blev udråbt som vindere af et af de i alt tre verdensmålsmikrolegater, som uddeles af Fonden for Entreprenørskab med støtte fra Tuborgfondet.

De fire entreprenante studerende har udviklet idéen CEDI Alert, som er en overfaldsalarm, der på mange måder fungerer på samme måde som den populære Hjerteløber-app, hvor man som hjerteløber får en notifikation om, at én tæt på én har fået hjertestop, og at der er brug for, at man skynder sig hen og begynder hjertemassage.
På samme måde er CEDI Alert baseret på en teknologi, hvor man kan trykke på en fysisk overfaldsalarm, som så alarmerer frivillige CEDI Runners i nærområdet. Så er det derfra meningen, at man som runner skal begynde at løbe, så man kan afhjælpe situationen.
Ud over æren vandt CEDI også 25.000 kr. sponsoreret af Tuborgfondet, som skal bruges på produktudvikling og markedsføring.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)