To mænd dømt for drabsforsøg efter håndgranatkast

To mænd på 32 og 38 år blev i dag i et nævningeting i Retten i Holbæk idømt lange fængselsstraffe for at have forsøgt at dræbe en mand og en kvinde ved brug af håndgranater i oktober 2020. De to dømte ankede dommen til frifindelse.

Et nævningeting i Retten i Holbæk traf i dag en afgørelse om, at to mænd på nu 32 og 38 år var skyldige i drabsforsøg på både en mand og en kvinde, da de den 3. oktober 2020 kl. ca. 06.00 i forening kastede to håndgranater ind i et hus på Mullerupvej, Mullerup, 4200 Slagelse, hvor manden og kvinden opholdt sig.

Nævningetinget afgjorde efterfølgende, at den 32-årige skulle idømmes fængsel i 12 år, mens den 38-årige blev idømt fængsel i 10 år.

– De langvarige fængselsstraffe afspejler i den grad alvorligheden i sagen, udtaler specialanklager John Nielsen, anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi, og forklarer yderligere:

– Sagens alvorlighed understreges især af det voldsomme og livsfarlige angreb ved brug af håndgranater, hvor menneskers liv har været i overhængende fare, slutter specialanklageren.

De to dømte ankede på stedet dommen til frifindelse.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)