To mænd dømt for grov vold med døden til følge

En 25-årig mand og 51-årig mand, der begge er fra Vejle, er fredag blevet fundet skyldige i en sag, hvor en 60-årig mand den 5. oktober 2022 afgik ved døden, kort efter han blev fundet blødende på Svendsgade i Vejle.

 

Retten i Kolding idømte den 25-årige mand 8 års fængsel og den 51-årige mand 7,5 års fængsel. De blev dømt for i forening at have begået legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter under særdeles skærpende omstændigheder, hvilket medførte den 60-årige mands død.

 

Den 25-årige blev også dømt for ’i gentagelsestilfælde’, da han tidligere er blevet dømt for at have begået vold.

 

Intensiv efterforskning

 

“Sydøstjyllands Politi har foretaget en omfattende efterforskning i denne sag, som vi indledningsvist efterforskede som en drabssag,” udtaler vicepolitiinspektør Jens Lyng Michelsen fra Sydøstjyllands Politi og fortsætter:

 

“Det er foregået i et lukket miljø, men med ihærdig efterforskning, hvor vi undervejs også får skabt gode relationer ind i dette miljø, er det lykkedes os at få belyst, hvad der er sket på dagen. Undervejs har vi ad flere omgange også anmodet om borgernes hjælp i form af vidneforklaringer, oplysninger og videooptagelser fra området den pågældende dag. På den baggrund modtog Sydøstjyllands Politi flere henvendelser fra borgere, der ville hjælpe politiet, og det vil vi gerne sige tak for. Det har stor betydning i vores efterforskningsarbejde, når borgerne hjælper til og henvender sig med oplysninger.”

LÆS OGSÅ:  To mænd sigtet for vold med døden til følge

 

De to mænd, der nu er dømt i sagen, har siddet varetægtsfængslet siden henholdsvis den 28. oktober og den 3. november 2022, hvor de oprindeligt blev sigtet for manddrab. I april 2023 rejste Anklagemyndigheden tiltale mod begge mænd for grov vold med døden til følge.

 

Ved fredagens retssag, der var en nævningesag, blev de to mænd også dømt til at betale erstatning for begravelsesudgifter på 36.000 kroner.

 

De ankede begge deres dom, og de forbliver fængslet efter dom.

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)