To mænd idømt 11 og 5 års fængsel i sag om indsmugling af amfetamin

Den 11. januar fandt Toldstyrelsen flere pakker med amfetamin hos en kurervirksomhed i Trekantområdet. Sydøstjyllands Politis efterfølgende efterforskning og tiltalerejsning har ført til, at to mænd fra Billund Kommune er blevet idømt henholdsvis 11 og 5 års fængsel.

 

Fredag den 12. januar 2024 fremstillede Sydøstjyllands Politi to personer i et grundlovsforhør for lukkede døre for indsmugling og forsøg på indsmugling af mindst 34 kilo amfetamin.

Fremstillingen skete på baggrund af en kontrol foretaget af Toldstyrelsen den 11. januar af forsendelser hos en kurervirksomhed i Trekantområdet. Her fandt Toldstyrelsen flere pakker, der alle var sendt fra udlandet og havde den samme afsender. Pakkerne indeholdt amfetamin, der var vakuumpakket og opbevaret i plastikkasser.

Toldstyrelsen kontaktede umiddelbart efter fundet Sydøstjyllands Politi, der iværksatte en efterforskning.

De to sigtede blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet i fire uger. Der er tale en to mænd på henholdsvis 37 og 32 år, der begge har bopæl i Billund Kommune.

Den 37-årige, der tilstod sin rolle i sagen, blev den 24. april idømt 11 års fængsel for i forening at have indført cirka 17 kilo amfetamin fra Holland til Danmark med henblik på videreoverdragelse. Han blev også dømt for at have været i besiddelse af yderligere tre kilo amfetamin samt for forsøg på at indføre yderligere 17 kilo amfetamin. Han modtog dommen.

Den 32-årig mand blev i går idømt 5 års fængsel for at have indført cirka 17 kilo amfetamin fra Holland. Manden var også tiltalt for at have forsøgt at indføre yderligere 17 kilo amfetamin. Den del blev han frifundet for. Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)