To sigtet for vold mod politiet efter derby

To personer fra hooliganmiljøet er i dag blevet anholdt og sigtet for vold mod politiet. Det sker efter en omfattende efterforskning af urolighederne efter fodboldkampen mellem F.C. København og Brøndby IF den 12. november.

 

 

I en koordineret anholdelsesaktion slog Københavns Politi fredag formiddag til på flere adresser i København. Her blev der foretaget anholdelse af to mænd på 23 og 27 år, som blev sigtet for flere tilfælde af vold mod forskellige betjente og for at angribe politiet med kasteskyts.

 

Episoderne fandt sted efter fodboldkampen i Parken mellem F.C. København og Brøndby IF den 12. november 2023. Her var der flere slagsmål, hvor betjente kom til skade, og de måtte anvende stave mod grupper af fodboldtilhængere. Den ene af de anholdte er bl.a. sigtet for at have sparket en betjent i ansigtet.

 

”Vi vurderer, at de to anholdte har fremtrædende roller i det københavnske hooliganmiljø, og vi sigter dem for at have udsat flere betjente for slag og spark og for at kaste forskellige genstande efter politiet,” siger vicepolitiinspektør Jesper Beuschel, der er leder af Københavns Politis Afdeling for borgernær kriminalitet.

 

Der var på dagen indført en såkaldt skærpet strafzone i området ved Parken, hvor urolighederne fandt sted. Zonen betyder, at straffen for fx vold og grov forstyrrelser af den offentlige orden kan stige til det dobbelte.

LÆS OGSÅ:  18-årig slog politibetjent i ansigtet

 

Flere kan blive sigtet

Politiet har haft en bred efterforskning af hændelserne efter kampen, og det har ledt frem til fredagens anholdelser. Jesper Beuschel vil ikke afvise, at flere vil blive sigtet som led i det videre efterforskningsarbejde.

 

”Det er sager, som vi tager meget alvorligt, og jeg forventer, at vi i den kommende tid kan sigte flere for at have deltaget i de uroligheder, der fandt sted den dag. Selv om det er nogle måneder siden, at det er sket, så fortsætter vi indsatsen med at identificere de involverede, så gerningsmændene skal ikke tro, at de kan ånde lettet op,” siger Jesper Beuschel.

 

Det samme var tilfældet efter en kamp mellem de to hold tilbage i juli 2020, hvor tilhængere efterfølgende kom i masseslagsål på Vesterbro. Her førte efterforskningen til, at 13 personer i september blev sigtet for vold og grov forstyrrelse af den offentlige orden, og yderligere 62 blev i december 2020 sigtet for grov forstyrrelse af den offentlige orden.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)