To udlændinge idømt fængsel og udvist for bestandig

De to personer blev anholdt den 6. juli 2021 på Sønderjyske Motorvej nær Rødekro af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest.

To hollandske statsborgere, en 28-årig mand og en 23-årig kvinde, er ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt seks års fængsel samt udvist for bestandig i en sag om besiddelse og salg af hård narkotika.

De to personer blev anholdt den 6. juli 2021 på Sønderjyske Motorvej nær Rødekro af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Personerne befandt sig i en hollandsk personbil, der efterfølgende blev ransaget af politiet.

Her fandt betjentene 798 gram kokain samt 65.000 Euro (cirka 483.500 kroner) gemt i køretøjet.

Retten fandt det i denne sammenhæng bevist, at pengene stammede fra salg af mindst 1.200 gram kokain.

De to personer har under sagen nægtet sig skyldige, men modtog dommen, der blev afsagt i sidste uge.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere.
UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.
I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)