Trump fordobler sit forspring

Af Lars Hedegaard.

Stadigt flere republikanske vælgere støtter Donald Trumps kandidatur til præsidentposten i 2024. En nylig meningsmåling viser, at den tidligere præsident bakkes op af 54 pct. over guvernør Ron DeSantis, som får 24 pct. Hermed har Trump fordoblet sit forspring siden februar, da stillingen var 43 mod 28. Støtten til de øvrige erklærede eller potentielle kandidater ligger under 10 pct.

Som forklaring på Trumps fremgang peger flere på det aktuelle drama i New York, hvor Manhattans offentlige anklager, Alvin Bragg, prøver at få Trump dømt for opdigtede forbrydelser.

De republikanske vælgere betragter Braggs bestræbelser som politisk motiverede, hvilket har styrket overbevisningen om, at Trump står op mod korrupte modstandere, som er uden for kontrol.

Mange republikanere er ved at vænne sig til, at Trump nok bliver deres kandidat. Men kan han vinde et præsidentvalg mod demokraterne, der givetvis vil snyde og bedrage for at stå som vindere – uanset hvordan vælgerne stemmer?

Det kan han måske, for, som han for nyligt meddelte, har han indset, at han kun kan vinde, hvis han bruger de samme metoder, som demokraterne har excelleret i gennem årtier, bl.a. udbredt og systematisk ”ballot harvesting”. Det foregår ved, at betalte aktører går fra hus til hus og indsamler stemmesedler, som de lover at aflevere – og eventuelt selv udfylde.

Trump har gang på gang kaldt sådanne metoder udemokratiske, men når demokraterne bruger dem, er han også nødt til det.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)