Tyrkisk 5. kolonne infiltrerer det danske samfund

Socialdemokratiets udlændingeordfører, Frederik Vad, advarede for nylig mod indvandreres ”infiltrering” af det danske samfund. Nu viser et nyt forskningsprojekt, at flere socialdemokratiske lokalpolitikere med tyrkisk baggrund har tråde til Tyrkiets autoritære og antidemokratiske præsident, Recep Erdogan, skriver Berlingske.

”Flere socialdemokratiske byrådsmedlemmer havde været eller var tilknyttet lobbygrupper for det tyrkiske styre, mens de var folkevalgte for partiet i Danmark, skrev Zetland i 2017. En af dem var Musa Kekec, der er socialdemokratisk medlem af byrådet i Ballerup og samtidig repræsentant for den tyrkiske statsorganisation YTB, der styrer lobbygrupper, som udbreder Erdoğans autoritære linje i Europa.

Ifølge forskeren Brian Arly Jacobsen er flere dansk-tyrkiske socialdemokratiske lokalpolitikere engageret i moskeer under Diyanet. Diyanet er ministeriet for religiøse anliggender i Tyrkiet. Diaynet styrer de mere end 30 moskeer i Danmark, som er den tyrkiske præsidents islamiske netværk.

Frederik Vad vil ikke svare på, hvorvidt Musa Kekec og andre socialdemokratiske lokalpolitikere med tilknytning til det tyrkiske styre kan forblive medlemmer af Socialdemokratiet”.

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)