Tysk politiformand: Mere terror i Europa i 2019. Europæisk borgerkrig på vej?

Tysk politi bebuder dårligt nyt for Europa: Mere terror og vold i 2019.

Tysk politi advarer Europa om, at terror og vold vil være stigende i 2019. Samtidigt melder det ud, at landets ordensmagt endnu ikke har tilstrækkelige ressourcer til at håndtere situationen. Politiet frygter, at selve samfundets sammenhængskraft er truet af det øgede konfliktniveau i landet:

“Det Tyske Politiforbund frygter en stigning i terror og voldskriminalitet i det nye år. Det vil kræve en stor indsats at sikre, at samfundet ikke falder yderligere fra hinanden,” advarer det tyske politiforbunds formand Rainer Wendt.

Derudover er der behov for en øget indsats overfor religiøst motiverede angreb og mere konsekvens overfor, hvad Rainer Wendt kalder “grupper af udlændinge”.

Politichefen ser samme tendens over hele Europa og opfordrer til, at sikkerhed bliver et hovedtema ved valget til EU-parlamentet, der løber af stablen i maj. Rainer Wendt tegner et billede af en særdeles voldelig fremtidig i Europa, når han advarer om risikoen for, at hele samfundsgrupper vil angribe selve staten med vold og terrorisme:

“I hele Europa bliver samfundene mere ustabile og præget af mere aggressivitet. Verbal aggression, vold og terror kan stige blandt visse samfundsgrupper, også imod staten.”

På sociale medier i Tyskland mener flere, at politichefens udtalelser er en skjult advarsel om risiko for borgerkrig.

Hvad mener du? Er der risiko for, at hele samfundsgrupper vil vende sig imod staten rundt om i Europa?

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)