Tyskland: “Hadefulde Opslags-dag”

Af Judith Bergman–  Oprindeligt udgivet af Gatestone Institute.

Tysk politi afsluttede for nylig deres femte landsdækkende “Aktionsdag mod Hadefulde Opslag“.

Tyske myndigheder indførte aktionsdagen for mere end tre år siden. Den er sidenhen blevet afholdt en gang om året. Ifølge forbundspolitiet er antallet af registrerede tilfælde af hadforbrydelser på nettet faldet – fra 2.458 tilfælde i 2017 til 1.962 tilfælde i 2018.

På trods af det faldende antal tilfælde besluttede de tyske myndigheder, at der i 2019 ikke kun skulle være én aktionsdag, men to. Den første fandt sted den 6. juni, hvor tyske myndigheder iværksatte koordinerede politirazziaer i 13 delstater mod mistænkte, der skulle have skrevet hadefulde opslag på nettet. I i alt 38 tilfælde blev hjem gennemsøgt og mistænkte afhørtmeddelte forbundskriminalpolitiet.

Den anden aktionsdag i 2019 fandt sted den 6. november, hvor forbundskriminalpolitiet i Wiesbaden, der koordinerede aktionen, iværksatte politiaktioner i ni delstater – Hesse, Bayern, Baden-Württemberg, Berlin, Brandenburg, Bremen, Nordrhein-Westfalen, Saarland og Sachsen – mod mistænkte, der mentes at have skrevet hadefulde opslag på nettet. I 21 tilfælde var der gennemsøgninger af lejligheder og forhør.

Ifølge forbundspolitiet giver faldet i hadefulde ytringer på nettet dog ikke grund til fejring:

“Mange strafferetligt relevante opslag er ikke synlige eller kommer ikke til sikkerhedsmyndighedernes kendskab, fordi de kun er synlige i lukkede fora og diskussionsgrupper.”

Forbundspolitiet opfordrede i stedet den tyske offentlighed til at blive informanter og give dem besked om hadefulde ytringer på nettet:

“Støt os og bidrag til kampen mod hadforbrydelser: … Enhver, der støder på hadefulde opslag på nettet eller bliver ofre for sådanne, bør melde det til politiet. Nogle delstater har til formålet oprettet tilgængelige internetportaler, hvor enhver også kan anmelde sådanne forbrydelser anonymt. Man finder en oversigt over disse online-stationer her: www.bka.de/DE/KontaktAufnehmen/Strafanzeigen/strafanzeigen_node.html eller på det tyske politis portal: www.polizei.de”.

LÆS OGSÅ:  Den Europæiske Kommission mod Racisme og Intolerance (ECRI) begrænser ytringsfriheden

Hvad angår hadefulde opslag skriver forbundspolitiet, at 80% af hadforbrydelserne på nettet er “opildning til had”, såvel som “krænkelse, pression og trusler”.

I lyset af, hvad Tyskland står over for på terrorfronten, virker det som en underlig prioritering fra forbundspolitiets side at opspore tankeforbrydelser på nettet i to landsdækkende “Aktionsdage mod Hadefulde Opslag” inden for blot ét år.

Under en aktion i november, der involverede mere end 170 politibetjente, arresterede de tyske myndigheder to tyrkere og en tysker af makedonisk afstamning i Offenbach nær Frankfurt, og de anholdte blev anklaget for at planlægge et terrorangreb ved brug af sprængstoffer.

Ifølge politiet var det mændenes hensigt at “dræbe så mange som muligt” i området. Mændene var kendt af politiet.

I samme måned anholdt tysk politi en syrisk mand i Berlin. Statsanklagere fortalte, at den mistænkte var begyndt at anskaffe sig de “nødvendige komponenter og kemikalier til at kunne fremstille en eksplosiv anordning” med det for øje at dræbe så mange mennesker som muligt.

“Den skulle bringes til sprængning på et ukendt tidspunkt og et ukendt sted i Tyskland”, fortalte de.

Tidligere i 2019, i marts måned, blev 11 personer anholdt og mistænkt for at planlægge et terrorangreb. Tysk politi fortalte pressen, at angrebets mål var “at dræbe så mange vantro som muligt” ved brug af skydevåben og køretøjer. I juli måned foretog politiet i Køln og Düren razziaer i seks lejligheder og en byggeplads for at forhindre et terrorangreb, der blev planlagt af seks islamiske ekstremister, hvoraf en havde forbindelser til en jihadistisk gruppering i Berlin.

LÆS OGSÅ:  Merkel: Ytringsfriheden må begrænses for at bevare friheden

Herudover meddelte den tyrkiske indenrigsminister, at de ville påbegynde udvisninger af ti tilbageholdte mænd, kvinder og børn, der var mistænkt for at have forbindelse til “Islamisk Stat”, tilbage til Tyskland.

Det vurderes, at 95 tyske mistænkte IS-tilhængere er tilbageholdt i Tyrkiet, Syrien og Irak. Tysk politi har igangværende efterforskninger af 33 af dem, og i 26 tilfælde er der udstedt arrestordrer.

En familie på syv tyske islamister er allerede kommet til Berlin fra Tyrkiet. Der er ingen tysk arestordre mod familien, og de tyske myndigheder siger, at de ikke tror, at familien nogensinde tilsluttede sig Islamisk Stat. Armin Schuster, der er indenrigspolitisk talsmand for Angela Merkels CDU, fastholdt, at de tilbagevendte til Tyskland ikke var “alvorlige tilfælde” og advarede imod “medieskabt hysteri”, skriver Deutsche Welle. “De deltog ikke i kampene”, sagde han. “De vil ikke blive sendt i fængsel, men de skal holdes under observation.”

Man kan indvende, at hvis de skulle holdes under observation, så er der måske en grund til mistanken? Det virker derfor underligt, at en tysk embedsmand påstår, at det ikke er en alvorlig sag, at en familie, der kan være rejst frivilligt for at tilslutte sig Islamisk Stat – der er en racistisk, supremacistisk, voldelig og dødbringende terrororganisation – også selvom det ikke lykkedes for familien at tilslutte sig dem. Det, at være bekymret, ville næppe fremstå som “hysterisk”.

LÆS OGSÅ:  Tyskland lukker grænsen til Danmark

Tysk politi virker ikke desto mindre til at være fuldstændig klar over, at Tyskland er truet. Forbundskriminalpolitiet meddelte for nylig, at de var ved at etablere afdelingen “Islamist-motiveret terrorisme/ekstremisme” for “yderligere at styrke kampen mod islamisk terror sammen med de andre sikkerhedsmyndigheder i forbundsregeringen og delstatsregeringerne…”

“For på trods af den selverklærede ‘Islamiske Stats’ militære nederlag, forbliver risikoen for islamistisk-motiverede angreb i Tyskland høj. Udover de syv forsøg og planer, som sikkerhedsmyndighederne har kunnet forpurre i Tyskland siden 2016, illlustrerer den femdobbelte stigning i antallet af farlige personer og den markante stigning i antallet af efterforskninger udført på dette felt, de udfordringer, som de tyske sikkerhedsmyndigheder står over for” [fremhævning er tilføjet].”

Den nye enhed skal også håndtere de farlige tilfælde med hjemvendte IS-tilhængere:

“Et andet vigtigt emne er behandlingen af hjemvendte fra krigsområderne i Syrien og Irak. Disse personer er allerede genstand for intensiv opmærksomhed… de farer, som de udgør, bør håndteres på et tidligt stadie ved at iværksætte efterforskninger og opnå arrestordrer”.

Det tyske politi ser ud til at have nok at rive i, lige fra tankeforbrydelser på nettet til terrorister.

Judith Bergman, klummeskribent, jurist og politisk analytiker, Distinguished Senior Fellow ved Gatestone Institute.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)