’Ubådssagen’ i ny dokumentarserie – Peter Madsens elskerinde: “Det kunne have været mig”

‘Ubådssagen’ er en af de mest opsigtsvækkende kriminalsager i nyere tid. I dokumentarserien ’Ubådssagen: Hele historien’ tager Kanal 5 danskerne helt tæt på sagens forløb og kortlægger, hvad der angiveligt skete, fra ubåden sejlede afsted med Kim Wall og Peter Madsen, og til anklageskriftet blev fremlagt i januar. Dokumentarseriens to afsnit sendes samme dag på Kanal 5 den 5. marts fra kl. 21:00. Dokumentarserien vil også blive vist over hele verden på Discoverys udenlandske kanaler i mere end 14 lande.

En af Danmarkshistoriens mest omtalte kriminalsager kommer snart for retten. Siden sensommeren 2017 har ’Ubådssagen’ givet rum til spekulationer, teorier og gisninger i medierne, og den har samlet nationens og udlandets interesse.

I dokumentarserien ’Ubådssagen: Hele historien’ møder vi blandt andre Peter Madsens mangeårige elskerinde, Deidre King, som fortæller om deres forhold. For selvom Peter Madsen var gift, havde han igennem mange år et åbent forhold til den dansk-amerikanske kvinde. I dokumentarserien fortæller hun om sine bekymringer over, at det lige så godt kunne være hende, der havde været med på den skæbnesvangre tur. Peter Madsen og Deidre King havde nemlig planlagt en tur på ubåden dagen efter Kim Walls forsvinden.

Dokumentarserien går helt tæt på historien om den unge, svenske journalist Kim Walls møde med den kendte, danske opfinder Peter Madsen. Gennem blandt andre vidner, politi, eksperter og nære venner til Peter Madsen gennemgås hele sagen minut for minut.

LÆS OGSÅ:  Kvinde og mand varetægtsfængslet i drabssag

Programdirektør hos Discovery Networks Danmark, Anne Garlichs, fortæller om baggrunden for dokumentarseriens tilblivelse:

– Vi laver programmer om emner og sager, som interesserer og berører danskerne. Interessen for denne sag har været enorm både i Danmark og i store dele af verden. Sagen er noget, som vi alle i medier og over spisebordet har talt om. Vi har lavet dokumentarserien om ‘Ubådssagen’ for at give danskerne et indblik i og overblik over en af de største kriminalsager i nyere tid, siger Anne Garlichs.

I løbet af dokumentarseriens to afsnit vil seerne få en kronologisk gennemgang af sagens efterforskning og blandt andre høre beretninger fra politiet, personer tæt på Peter Madsen, forhenværende drabschef Kurt Kragh, psykiater Henrik Day Poulsen og det personel, som foretog eftersøgningen i Øresund. På den måde bringes seerne tæt på arbejdsgangen og udviklingen i en efterforskning og på det maskineri, der iværksættes, når den sættes i gang.

’Ubådssagen: Hele historien’ vises på Kanal 5 den 5. marts fra kl. 21:00. Dokumentarserien vil også blive vist over hele verden på Discoverys udenlandske kanaler i mere end 14 lande.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)