Udenlandske gæster strømmer til danske campingpladser

En varm forsommer har blæst pessimismen fra 2016 og 2017 væk. De danske campingpladser har haft 10 procent flere overnatninger end i maj 2017. Det er tyskere, hollændere, nordmænd og svenskerne, der strømmer til, oplyser OCFF.

Efter to elendige somre i henholdsvis 2016 og 2017 har mange været klar til at afsige dødsdommen over begrebet campingferie i Danmark. Men den, der lyves død, lever længe. Det fantastiske forsommervejr i Danmark har på nuværende tidspunkt skabt en fremgang i antallet af overnatninger i maj på 10 procent. Stigningen er især drevet af udenlandske gæster, men der har også været 6,1 procent flere danskere. Og i cafeerne og butikkerne på campingpladserne ses der omsætningsstigninger på 40 til 68 procent, oplyser den ny brancheorganisation OCFF, hvilket står for Outdoor-Camping-Ferie-Fritid. Den samler alle kommercielle aktører i branchen, heriblandt 450 campingpladser.

– Påsken var god, men pinsen blev ramt af snevejr, så mange i branchen havde bange anelser for 2018. Men siden varmen kom den 6. maj, er folk strømmet ud på campingpladserne, så vi er fortrøstningsfulde, siger Jens Brendstrup, direktør for OCFF.

Han forventer, at overnatningstallet stiger yderligere i løbet af sommeren. Tallene for juni 2018 foreligger ikke endnu, men fra alle OCFFs pladser lyder meldingen, at juni bliver bedre.

– Humørkurven vender nu. Tyskerne er begyndt at komme, de tiltrækkes stadig af naturen, freden, rummeligheden og vores afslappethed. Og vi ser mange nye turister fra Tyskland, der har hørt om begrebet hygge og nu vil opleve det selv, siger han.

LÆS OGSÅ:  Trods rykkere og bøder: Flere tusinde bilister dropper syn

Mange nordmænd i Nordjylland

Smilene er også vendt tilbage på Hedebo Camping i Sæby, der har været drevet af familien Christensen i over 50 år. Den rummer godt 600 pladser og 16 hytter og drives nu af Eric Christensen. Pladsen har oplevet en fremgang i overnatningerne på 12 procent i 2018 i forhold til 2017. Her i Nordjylland er det især gæster fra Norge og Tyskland, der driver fremgangen.

–  Der er kommet 80 procent flere nordmænd end i samme periode i 2017, det er helt fantastisk, fortæller Eric Christensen.

Noget nyt er, at de kommende gæster i højsæsonen kun har booket to til fire nætter, fordi de med deres autocampere er blevet mere mobile, men han er optimist. Når de kommunale pladser på de forskellige havne bliver fyldt op af autocampere, ringer de og skynder sig at få en plads på campingpladsen. Og i cafeen og hos købmandsforretningen, der begge har forpagtere, går det forrygende. Her er der omsætningsstigninger på henholdsvis 40 og 60 procent.

På landsplan fordeler de 1,3 millioner campingovernatninger i maj sig således efter nationalitet, fortæller OCFF: 1.028.804 danskere, 206.358 tyskere, 23.288 hollændere, 15.559 nordmænd, 15.526 svenskere samt nogle få gæster fra øvrige lande.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)