Udlænding idømt et års fængsel og ny udvisning

Manden blev anholdt af en patrulje fra UKA Vest nær grænsen. Han erkendte forholdet og modtog en straksdom ved retten.

En 27-årig rumænsk mand blev søndag ved Retten i Sønderborg idømt et års fængsel samt udvisning med et indrejseforbud på seks år for at have overtrådt sit nuværende indrejseforbud.

 

Han erkendte forholdet og modtog en straksdom ved retten.

 

Den rumænske mand blev i 2018 idømt en fængselsdom samt udvisning med et indrejseforbud i seks år i en sag om tyveri.

 

Den 27-årige mand blev lørdag eftermiddag anholdt af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

Anholdelsen skete på Sønderjyske Motorvej, hvor den rumænske mand var på vej ud af landet i en personbil.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.

 

UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.

 

På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.

 

UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.

 

Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)