Udlænding udvises efter sexovergreb på steddatter

Et nævningeting ved Glostrup Ret har netop idømt en 44-årig serbisk statsborger seks års ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for seksuelle overgreb mod sin steddatter.

Den serbiske mand blev først kæreste og senere gift med pigens mor og flyttede til Danmark i deres fælles lejlighed i Brøndby.

Det første overgreb skete under hans første besøg i Danmark og overgrebene fortsatte også efter, han flyttede til Danmark. De stod på i fire år fra 2013 til 2017, mens pigen var mellem 11 og 14 år gammel.

I sommeren 2017 fortalte pigen et familiemedlem om overgrebene, hvorefter Københavns Vestegns Politi gik ind i sagen og fik manden varetægtsfængslet i juli 2017. Han har siddet fængslet siden.

Nævningetinget, som består af tre juridiske dommere og seks borgere, dømte ham i dag for at have krænket pigens blufærdighed, andet seksuelt forhold end samleje og voldtægt. Han blev desuden dømt for at have truet pigen til at tie om overgrebene, efter de fandt sted.

Straffen blev udmålt til seks års ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt. Hertil skal han betale 100.000 kroner i erstatning til sit offer.

– Anklagemyndigheden har ønsket en høj straf og derfor kørt retssagen for et nævningeting, fordi antallet af krænkelser og pigens unge alder lægger op til en skærpet straf, og det har retten fulgt, siger anklager Charlotte Jørgensen, Københavns Vestegns Politi.

LÆS OGSÅ:  FARVEL! 24-årig bandemedlem udvist af Danmark for bestandigt

Den dømte ankede dommen til frifindelse på stedet. Retten bestemte, at han fortsat skal være varetægtsfængslet.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)