UDVIST! 26-årig kan pakke kufferten

Den 26-årige mand blev anholdt af betjente fra UKA Vest nær landegrænsen med en stor mængde tyvekoster.

 

En 26-årig litauisk mand er ved Retten i Sønderborg blevet idømt seks måneders fængsel og udvisning med et indrejseforbud i seks år i en sag om groft hæleri.

Den 26-årige mand blev anholdt den 24. maj 2022 af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi nær landegrænsen med en stor mængde tyvekoster.

Den litauiske mand blev anholdt i en varebil med 17 SCOTT-cykler, cykelsko, 30 cykelhjelme, en havetraktor, et svejseanlæg samt flere motorsave m.m., der var blevet stjålet dagene forinden ved indbrud i Lemvig og Holstebro kommuner.

Den 26-årige mand blev anholdt, da han var på vej ud af landet med kosterne, der repræsenterede en værdi – hvis der var tale om nypris – på i alt cirka 250.000 kroner.

Den litauiske mand har under sagen nægtet sig skyldig, men modtog dommen, der blev afsagt i sidste uge.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere.
UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.
I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)