UDVIST!

Litauisk mand idømt halvandet års fængsel og udvisning i 12 år i sag om tyveri af værdifulde entreprenørmaskiner.

Den litauiske mand blev anholdt nær grænsen med entreprenørmaskinerne, der var stjålet i Nordsjælland. En medtiltalt mand blev frifundet, mens den dømte mand har anket.

En litauisk mand på 52 år er ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg blevet idømt et år og seks måneders fængsel og er blevet udvist med et indrejseforbud på 12 år i en sag om indbrudstyveri. En medtiltalt mand på 47 år blev frifundet.

De to mænd blev anholdt af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi den 4. juli i år nær Padborg, hvor de var på vej ud af Danmark i en lastbil med syv entreprenørmaskiner til en værdi af mindst 1,5 millioner kroner.

Entreprenørmaskinerne var stjålet kort tid forinden i en virksomhed i Nordsjælland.

De to litauiske mænd har under sagen nægtet sig skyldige, og den 52-årige ankede dommen, der blev afsagt i sidste uge.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere.
UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.
I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)