UDVIST! Bar pistol under bandekonflikt

To banderelaterede mænd på 24 og 49 år er fredag ved Retten i Aarhus blevet idømt fire et halvt års fængsel for under en bandekonflikt i Aarhus sidste år at have været i besiddelse af en pistol.

Ud over den ubetingede fængselsstraf blev de begge idømt opholdsforbud, så de i fem år efter deres løsladelse ikke må opholde sig i et større område i Aarhus V. Den 49-årige blev desuden udvist af landet for bestandigt.

Mændene blev dømt efter straffelovens §81a – den såkaldte bandeparagraf – som giver en højere straf ved kriminelle handlinger begået i forbindelse med en bandekonflikt.

Episoden, som de to blev dømt for, fandt sted den 21. juni sidste år, da politiet rykkede talstærkt ud til Kappelvænget i Aarhus V, hvor vidner havde hørt skud. En hundepatrulje fandt patroner på jorden og der blev fundet skudhuller i en skrænt. Ingen personer var dog tilsyneladende blevet ramt.

 

Overvågning fældede mændene

Efter at have indhentet overvågningsbilleder fra stedet fandt politiet hurtigt frem til den 49-årige mand, der dagen efter skudepisoden blev anholdt og varetægtsfængslet. Senere kom efterforskerne på sporet af den 24-årige, der blev anholdt og varetægtsfængslet i september.

Den pistol, som mændene bliver set gå rundt med på videoovervågningen, er ikke blevet fundet, men beviserne var stærke nok til, at retten dømte begge for at have gået rundt med skydevåben.

LÆS OGSÅ:  Greb ud efter betjents pistol – her er straffen

”Dommen viser, at det er en meget alvorlig sag, når man som part i en bandekonflikt går rundt med en skarpladt pistol. Jeg er tilfreds med, at retten tog bandeparagraffen i brug, og at begge de dømte ud over en lang fængselsstraf også blev idømt opholdsforbud, ” siger specialanklager Dorthe Lysgaard.

Mændene var ud over besiddelsen af pistolen også tiltalt for at have affyret den flere gange, men det vurderede retten, at der ikke var bevis for.

De to mænd nægtede sig skyldige og ankede dommen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)