UDVIST! Flere dømt i vild dag: Tog pistol fra politiet og tæskede en betjent med metalkrykke

Den 44-årige har under sagen nægtet sig skyldig og tog betænkningstid i forhold til anke. Yderligere to personer blev dømt i sagen ved dagens retsmøde.

En 44-årig mand, bosnisk statsborger med bopæl i Sønderborg, blev fredag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt tre års fængsel samt udvisning for bestandig for vold og trusler mod polititjenestemænd samt ulovlig besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder.

Hændelsen fandt sted den 13. august 2020, hvor betjente fra Syd- og Sønderjyllands Politi var i gang med at anholde den 44-årige. Her tog den nu dømte en pistol fra en betjents skæfte og brugte våbnet til at true mod betjentens hoved.

Betjentens kollega måtte derfor afgive varselsskud for at få personen til at lægge våbenet.

Den 44-årige blev også dømt for vold og trusler mod betjentene i forbindelse med hændelsen.

Den 44-årige har under sagen nægtet sig skyldig og tog betænkningstid i forhold til anke.

Yderligere to personer, begge med bopæl i Sønderborg, blev dømt i sagen ved dagens retsmøde.

En 36-årig mand blev idømt et års fængsel for vold mod politiet. Han slog blandt andet en betjent med en metalkrykke, så vedkommende fik en fem centimeter lang flænge i hovedet samt hjernerystelse. Og en 73-årig mand fik en bøde på 1.200 kroner for at have forsøgt at forhindre anholdelsen af den 36- og 44-årige.

LÆS OGSÅ:  To udlændinge brænder pizzaria ned – her er dommen

Begge har under sagen nægtet sig skyldige. Den 36-årige tog betænkningstid i forhold til anke, mens den 73-årige modtog dommen.

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)