UDVIST! Indvandrer stak mand i hovedet og halsen med knust flaske

En 33-årig mand blev tirsdag ved Retten i Aarhus idømt seks års fængsel for forsøg på manddrab ved at have slået og stukket en 53-årig mand i hovedet og halsen med en knust flaske ud for en bodega i Aarhus Midtby.

 

 

Den 33-årige, der er somalisk statsborger, blev desuden udvist af Danmark med indrejseforbud i 12 år.

Det voldsomme overfald fandt sted tidligt om morgenen den 4. december sidste år, efter der var opstået nogle uoverensstemmelser mellem de to.

Den 33-årige ventede uden for bodegaen efter deres kontrovers, og her stak han den 53-årige gentagne gange med den knuste flaske. Overfaldet stoppede først, da nogle vidner trak den 33-årige væk. Efterfølgende blev den 53-årige behandlet for alvorlige skader i hals og hovedbund.

 

Video og vidner var afgørende

Politiet blev tilkaldt, og kort efter episoden blev den 33-årige anholdt og varetægtsfængslet i sagen.

Tirsdag blev han så dømt ved Retten i Aarhus, der var enig med anklagemyndigheden i, at han skulle dømmes for drabsforsøg – og ikke bare grov vold.

”Når man så målrettet angriber en anden person og stikker ham i halsen flere gange, så må man vide, at der er en overhængende risiko for, at det kan ende med dødelig udgang, og ofret fik jo også potentielt livstruende skader. Sagen stod stærkt på grund af vidneudsagn og ikke mindst videoovervågning fra nattelivet, der dokumenterede, hvordan overfaldet fandt sted, ” siger specialanklager Dorthe Lysgaard.

LÆS OGSÅ:  12-årig pige forulempet af indvandrer – hjælp politiet med at finde ham

Den 33-årige erkendte overfaldet, men nægtede, at der var tale om drabsforsøg. Han ankede dommen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)