UDVIST! Lærer dømt for vold mod mindreårige skoleelever

En tidligere lærer ved en tysk privatskole i Tønder blev torsdag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg dømt for vold mod en række mindreårige elever, mens han var ansat på skolen.

Dommen lød på et års fængsel samt udvisning og indrejseforbud, da den dømte er tysk statsborger, lige som den tidligere lærer blev frakendt retten til at beskæftige sig med børn og unge under 18 år, både erhvervsmæssigt og i forbindelse med organiserede fritidsaktiviteter.

Dommen svarer altovervejende til anklageskriftet, der omfattede overtrædelse af straffelovens § 244 mod en række elever i perioden fra august 2016 til juni 2018.

Anklagerfuldmægtig Jens Lang Rask fra anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at anklagemyndigheden er tilfreds med dommen.

– Dommen viser, at det er en alvorlig forbrydelse at begå vold mod skolebørn. Og vi er derfor også tilfredse med, at den tidligere lærer blev frakendt retten til at beskæftige sig med børn og unge under 18 år, både erhvervsmæssigt og i forbindelse med organiserede fritidsaktiviteter, fremhæver han.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)