UDVIST! Punktum i sag

To mænd idømt fængselsstraffe for en række indbrud i Nordsjælland

 

En 46-årig mand er netop blevet idømt et år og ni måneders for en række indbrud i Nordsjælland og København. Dommen faldt ved Retten i Lyngby.

Manden er dømt for at have begået indbruddene i perioden oktober til november sidste år og har blandt andet brudt ind i villaer i Holte, Charlottenlund, Vedbæk Hørsholm og København. Desuden forsøgte han at begå indbrud i en villa på Frederiksberg og i Dragør.

Den 46-årige, som har siddet varetægtsfængslet siden han blev anholdt, valgte at modtage dommen.

Ved indbruddene stjal den 46-årige blandt andet smykker, kontanter, elektronik, sko, tasker, og ure. Den samlede værdi af de stjålne genstande er opgivet til omkring 3,1 mio. kroner.

– Der er tale om flere indbrud af særlig grov beskaffenhed. Derfor er jeg også tilfreds med, at Retten valgte at følge vores påstand, siger senioranklager Michael Qvist fra Anklagemyndigheden ved Nordsjællands Politi.

Den 46-årige mand blev anholdt den 19. december sammen med en jævnaldrende medgerningsmand. Det skete ved en fælles aktion mellem Nordsjællands Politis Indbrudssektion og Københavns indbrudsgruppe efter kort, men intensiv efterforskning, som blandt andet blev hjulpet på vej af videoovervågning i høj kvalitet fra gerningsstederne.

De to indbrudstyve havde udset sig meget mondæne villaer, hvor de primært brød ind via første sal, formentlig for at undgå alarmer.

LÆS OGSÅ:  Kvinde angrebet med peberspray i sit hjem under indbrud – politiet beder om hjælp

Hans medgerningsmand, en 46-årig udenlandsk mand, blev i maj måned idømt to år og ni måneders fængsel. Han blev endvidere idømt udvisning og indrejseforbud for bestandigt.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)